Departamente AcademiceDepartamentul de Matematici Aplicate

 

Departamentul de Matematici Aplicate (DMA)

 Departamentul de Matematici Aplicate (DMA) a fost infiintat ca departament autonom in cadrul Universitatii din Craiova, subordonat direct Rectoratului, prin Hotararea Senatului din iunie 2001, pe baza art. 56 (3) din Legea invatamantului.

 

Concursul Național Studențesc de Matematică ,,Traian Lalescu”, Brașov, 25-27 noiembrie 2021

În perioada 25-27 noiembrie 2021, Universitatea Transilvania din Brașov și Fundația ,,Traian Lalescu”, sub auspiciile Ministerului Educației, au organizat etapa finală a Concursului Național Studențesc de Matematică ,,Traian Lalescu".

De la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova au participat la Secțiunea B1 studenții Adrian-Ștefăniță Necșulea și Gabriel-Florin-Leonard Obogeanu, din anul I, de la specializarea Calculatoare cu predare în limba română.  

Studentul Adrian-Ștefăniță Necșulea a reușit să obțină o mențiune, având al cincelea punctaj din 27 de concurenți.  

Studenții au fost pregătiți de lect. univ. dr. Florian Munteanu, asist. univ. dr. Laurențiu Temereancă și conf. univ. dr. Cristian Vladimirescu, de la Departamentul de Matematici Aplicate, iar asist. dr. Laurențiu Temereancă a fost profesorul care a însoțit studenții la Brașov, participând în calitate de membru al comisiei centrale a concursului.

Precizăm că acest concurs studențesc are o tradiție de aproape 50 de ani și anul acesta a avut loc față în față, cu respectarea tuturor reglementărilor în vigoare. Mai multe detalii se pot găsi pe accesând link-ul următor.

https://mateinfo.unitbv.ro/ro/studenti/anunturi/502-concursul-national-traian-lalescu

 

 

La 2 februarie 2021 s-a stins din viață academicianul Mitrofan CIOBANU,  laureat al Ordinului Republicii Moldova, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, președinte al Societății de Matematică din Republica Moldova, vicepreședinte al Societății ROMAI, rector al Universității de Stat din Tiraspol între anii 2002-2009, profesor universitar și șef de catedră la până în ultima clipă.

Prin propriul exemplu, prin susținerea masivă a colegilor, prin edificarea unei școli științifice a contribuit la consolidarea comunității matematice. Numele sau a fost și va rămâne în serviciul acestei comunități.

Trecerea în neființă a matematicianului Mitrofan Ciobanu, a topologistului de talie internațională, este o pierdere irecuperabilă pentru matematica contemporană. Opera sa științifică reprezintă o parte esențială din contribuția Moldovei în matematică la scară mondială. 

 

Zilele Facultatii de Stiinte 26-28 noiembrie 2020

 

Mesaje ale colaboratorilor Departamentului de Matematici Aplicate

 

 

INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED MATHEMATICS AND NUMERICAL METHODS

(ICAMNM - third edition) - October 29-31, 2020, Craiova, Romania

Organized by Department of Applied Mathematics  - University of Craiova, Romania

First announcement

Second Announcement

Third Announcement

Due to the exceptional conditions induced by the spread of the COVID 19 Pandemic, the actual ICAMNM 2020 will be a virtual – online – conference.

 

 

 

 

 Arhiva Stiri