Departamente AcademiceDepartamentul de Matematici Aplicate

 

Departamentul de Matematici Aplicate (DMA)

 Departamentul de Matematici Aplicate (DMA) a fost infiintat ca departament autonom in cadrul Universitatii din Craiova, subordonat direct Rectoratului, prin Hotararea Senatului din iunie 2001, pe baza art. 56 (3) din Legea invatamantului.

 

 

 

La 2 februarie 2021 s-a stins din viață academicianul Mitrofan CIOBANU,  laureat al Ordinului Republicii Moldova, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, președinte al Societății de Matematică din Republica Moldova, vicepreședinte al Societății ROMAI, rector al Universității de Stat din Tiraspol între anii 2002-2009, profesor universitar și șef de catedră la până în ultima clipă.

Prin propriul exemplu, prin susținerea masivă a colegilor, prin edificarea unei școli științifice a contribuit la consolidarea comunității matematice. Numele sau a fost și va rămâne în serviciul acestei comunități.

Trecerea în neființă a matematicianului Mitrofan Ciobanu, a topologistului de talie internațională, este o pierdere irecuperabilă pentru matematica contemporană. Opera sa științifică reprezintă o parte esențială din contribuția Moldovei în matematică la scară mondială. 

 

Zilele Facultatii de Stiinte 26-28 noiembrie 2020

 

Mesaje ale colaboratorilor Departamentului de Matematici Aplicate

 

 

INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED MATHEMATICS AND NUMERICAL METHODS

(ICAMNM - third edition) - October 29-31, 2020, Craiova, Romania

Organized by Department of Applied Mathematics  - University of Craiova, Romania

First announcement

Second Announcement

Third Announcement

Due to the exceptional conditions induced by the spread of the COVID 19 Pandemic, the actual ICAMNM 2020 will be a virtual – online – conference.

 

 

 

 

 Arhiva Stiri