Departamente AcademiceDepartamentul de Matematici Aplicate

 

Departamentul de Matematici Aplicate (DMA)

 Departamentul de Matematici Aplicate (DMA) a fost infiintat ca departament autonom in cadrul Universitatii din Craiova, subordonat direct Rectoratului, prin Hotararea Senatului din iunie 2001, pe baza art. 56 (3) din Legea invatamantului.

 

Program de pregătire la matematică pentru examenul de Bacalaureat 2023 si Admitere la Licență - sesiunea Iulie 2023

Departamentul de Matematici Aplicate, în parteneriat cu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică organizează activități de pregătire on-line la Matematică pentru examenul de Bacaluareat 2023 și Admitere la Licență – sesiunea Iulie 2023.

Lecțiile de pregătire se vor desfășura în perioada 25 februarie - 15 iulie 2023, în fiecare sâmbătă în intervalul orar 09:00-12:00.

  • Programul complet poate fi accesat aici.
  • Tematica abordată pe parcursul acestor sesiuni de pregătire este disponibilă aici
  • Tutorialul pentru conectarea la lecțiile on-line poate fi consultat aici.
  • Pentru înscrierea la acest program de pregătire vă invităm să completați următorul formular: aici.

 

Organized at the Faculty of Sciences, University of Craiova

The “Fifth Romanian Itinerant Seminar on Mathematical Analysis and its Applications” will take place in Craiova, on 26-28 May 2023, under the auspices of the following institutions:

  • Academy of Romanian Scientists
  • Babeș-Bolyai University in Cluj-Napoca
  • Tiberiu Popoviciu Institute of Numerical Analysis in Cluj-Napoca, Romanian Academy
  • University of Craiova.

For further information, including information on registration, please check the website of the event: http://rismaa.ucv.ro/.

First announcement

 

INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED MATHEMATICS AND NUMERICAL METHODS

(ICAMNM - fourth edition) - June 29-July 2, 2022, Craiova, Romania

Organized by Department of Applied Mathematics - University of Craiova, Romania

First announcement

Due to the exceptional conditions induced by the spread of the COVID 19 Pandemic, the actual ICAMNM 2022 will be a virtual – online – conference.

 

 

Rezultat concurs pentru ocuparea postului de lector universitar, poziția 17, Departamentul de Matematici Aplicate (D33)

 

Program de pregătire la matematică pentru examenul de Bacalaureat 2022

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, în parteneriat cu Departamentul de Matematici Aplicate oferă sprijin în pregătirea dumneavoastră, a elevilor, organizând activități didactice on-line de pregătire suplimentară la Matematică pentru examenul de Bacalaureat - sesiunea IUNIE 2022.

Lecțiile de pregătire se vor desfășura în perioada 12 februarie - 18 iunie 2022, în fiecare săptămână, sâmbăta (cu excepția zilelor de concediu legal) în intervalul orar 10:00-12:00.

Programul complet poate fi accesat aici. Tematica abordată pe parcursul acestor sesiuni de pregătire este disponibilă aici.

Întâlnirile vor fi online, iar pentru acces-ul în Google classroom și conectarea la Google Meet vă invităm să consultați Tutorialul de conectare.

Pentru înscrierea la acest program de pregătire vă invităm să completați Formularul de înscriere.

 

Concursul Național Studențesc de Matematică ,,Traian Lalescu”, Brașov, 25-27 noiembrie 2021

În perioada 25-27 noiembrie 2021, Universitatea Transilvania din Brașov și Fundația ,,Traian Lalescu”, sub auspiciile Ministerului Educației, au organizat etapa finală a Concursului Național Studențesc de Matematică ,,Traian Lalescu".

De la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova au participat la Secțiunea B1 studenții Adrian-Ștefăniță Necșulea și Gabriel-Florin-Leonard Obogeanu, din anul I, de la specializarea Calculatoare cu predare în limba română.  

Studentul Adrian-Ștefăniță Necșulea a reușit să obțină o mențiune, având al cincelea punctaj din 27 de concurenți.  

Studenții au fost pregătiți de lect. univ. dr. Florian Munteanu, asist. univ. dr. Laurențiu Temereancă și conf. univ. dr. Cristian Vladimirescu, de la Departamentul de Matematici Aplicate, iar asist. dr. Laurențiu Temereancă a fost profesorul care a însoțit studenții la Brașov, participând în calitate de membru al comisiei centrale a concursului.

Precizăm că acest concurs studențesc are o tradiție de aproape 50 de ani și anul acesta a avut loc față în față, cu respectarea tuturor reglementărilor în vigoare. Mai multe detalii se pot găsi pe accesând link-ul următor.

https://mateinfo.unitbv.ro/ro/studenti/anunturi/502-concursul-national-traian-lalescu

 

Apariție editorială

Vineri, 22 octombrie 2021, domnul profesor dr. Trandafir Bălan a prezentat în cadrul Departamentului de Matematici Aplicate cartea, al cărei autor este, intitulată ,,Eseuri Matematică - Viață - Credință", publicată în 2021 la Editura Universitaria, a Universității din Craiova.

Înregistrarea prezentării se poate găsi la adresa: https://drive.google.com/file/d/1clz2-uE9iItpL5b6HygFCJW5qZ-I5IcS.

 

 

La 2 februarie 2021 s-a stins din viață academicianul Mitrofan CIOBANU,  laureat al Ordinului Republicii Moldova, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, președinte al Societății de Matematică din Republica Moldova, vicepreședinte al Societății ROMAI, rector al Universității de Stat din Tiraspol între anii 2002-2009, profesor universitar și șef de catedră la până în ultima clipă.

Prin propriul exemplu, prin susținerea masivă a colegilor, prin edificarea unei școli științifice a contribuit la consolidarea comunității matematice. Numele sau a fost și va rămâne în serviciul acestei comunități.

Trecerea în neființă a matematicianului Mitrofan Ciobanu, a topologistului de talie internațională, este o pierdere irecuperabilă pentru matematica contemporană. Opera sa științifică reprezintă o parte esențială din contribuția Moldovei în matematică la scară mondială. 

 

Zilele Facultatii de Stiinte 26-28 noiembrie 2020

 

Mesaje ale colaboratorilor Departamentului de Matematici Aplicate

 

 

INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED MATHEMATICS AND NUMERICAL METHODS

(ICAMNM - third edition) - October 29-31, 2020, Craiova, Romania

Organized by Department of Applied Mathematics  - University of Craiova, Romania

First announcement

Second Announcement

Third Announcement

Due to the exceptional conditions induced by the spread of the COVID 19 Pandemic, the actual ICAMNM 2020 will be a virtual – online – conference.

 

 

 

 

 Arhiva Stiri