CampusCămineDescriere

Descriere Campus

Cămine studenţeşti

Pentru anul universitar 2018-2019, Universitatea din Craiova oferă aproximativ 2600 de locuri de cazare în cele 9 cămine studenţeşti din campusuri, astfel  

 

Campus Agronomie

Adresă:Str. Libertăţii, Nr. 19

Căminele 1 şi 3 totalizează 575 de locuri de cazare. Căminul nr.1 dispune de 414 locuri de cazare în camere cu patru locuri şi grupuri sanitare comune. Căminul 3 dispune de 136 locuri de cazare pentru studenţi în camere cu două locuri, dotate cu grup sanitar propriu, televizor şi frigider. Tot în acest cămin există şi 24 locuri de cazare în apartamente de protocol moderne, precum şi o sala de conferinţă.

 

Campus Mecanică

Adresă:Str. Calea Bucureşti, Nr. 107

Căminele 6, 7 şi 8 dispun de un număr total de 558 locuri de cazare. Căminele dispun de camere cu două locuri dotate cu grup sanitar propriu, televizor şi frigider.

 

Campus Electrotehnică

Adresă:Str. Calea Tehnicii, Nr. 4

Căminul nr. 10 cuprinde un număr de 200 de camere totalizand un numar de 950 locuri de cazare. Fiecare camera de cazare are grup sanitar propiu.

 

Campus Educaţie Fizică şi Sport

Adresă:Str. Brestei, Nr. 146

Căminele 11, 12 şi 13 dispun de un număr total de 388 de locuri. Căminele 11 şi 13 dispun de camere cu cinci locuri, cu grup sanitar comun. Căminul nr. 12 dispune de camere cu trei locuri dotate cu grup sanitar propriu, televizor şi frigider. Căminul este destinat, pe lângă cazarea studenţilor proprii, şi pentru cazarea studenţilor străini veniţi la studii prin diverse programe europene.

 

Cantine

În campusul Mecanică funcţionează o cantină cu dotări ultramoderne unde studenţii pot servi masa în condiţii foarte bune.

 

Săli lectură şi facilităţi:

Toate căminele Universităţii din Craiova dispun de săli de lectură pentru studenţi şi săli de tratament,spălătorii, unde sunt montate maşini de spălat si uscat rufe pentru folosinta studentilor cazati, precum şi oficii de preparare a hranei, dotate la standarde moderne. Toate căminele sunt legate la reţeaua de televiziune prin cablu, fiind conectate la internet prin reţeaua RoEduNet.

Toate campusurile sunt deservite de personal administrativ de ingrijire si intreţinere.