CampusVoluntariatProiecte ASFFCProiecte Realizate

Proiecte Realizate

Cultural Mark 12-20 aprilie 2013 

Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica din Craiova (ASFFC) desfasoara in perioada 12-20 aprilie 2013 , proiectul Cultural Mark, finantat de Comisia Europeana  prin Programul Tineret In Actiune, Actiunea 1.1. - Schimburi de tineri si se bucura de participarea unui numar de 34 de tineri din Romania , Ungaria , Bulgaria si Turcia.

Acest proiect se bazează pe ideea că antreprenoriatul este ceva mai mult decât o afacere.Definitia de antreprenoriat este un proces prin care indivizii identifica oportunităti, alocă resurse si creează valori. Această creatie  rezulta de multe ori prin identificarea nevoilor sau prin identificarea de oportunităti pentru schimbare.
Obiectivul general este de a dezvolta inovatia și comunicarea (atât verbal cât și limbajul semnelor). Formarea unei atitudini pozitive față de grupul țintă în ceea ce privește importanța, construirea încrederii, dezvoltarea durabilă și propunerea tinerilor sa faca din antreprenoriat o opțiune de carieră.

Metodele utilizate sunt: jocuri de nume, jocuri interculturale, energizante, dezbateri, prezentări publice, interviuri, învățarea experimentala, grupuri de reflecție, brainstorming, elaborarea de strategii și atelier activ.