CercetareOrganizareDepartament Relaţii cu Mediul Socio-Economic şi CulturalEvenimente anul 2014 octombrie

Evenimente. Activităţi

 Anul 2014

 Ian | Feb | Mar | Apr | Mai | Iun | Iul Aug | Sep | Oct | Nov | Dec

 

 • Întâlnire de lucru în cadrul proiectului Adoptă un liceu”

30 octombrie 2014

Locul de desfăşurare: Cummins Generator Technologies România SA

Participanţi: Reprezentanţi ai partenerilor din cadrul proiectul “Adoptă un liceu” -  AUL

Tema întâlnirii: Analiza activităţilor derulate şi stabilirea agendei de lucru pentru perioada noiembrie –decembrie 2014.

 

 • Conferinţa AFACERI.RO

SEMINARUL  "Programe De Finanţare Pentru Firme Şi Pentru Dezvoltarea Afacerii”

29 octombrie 2014

Locul de desfăşurare: Facultatea de Drept – Aula Magna

Organizatori: Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, Junior Chamber International Craiova si Arhipelago cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud –Vest Oltenia, Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Craiova, IPA CIFATT Craiova,  Ro4Europe - partener Enterprise Europe Network şi Ministerului Educaţiei Naţionale - Direcţia Generală Organism Intermediar pentru Cercetare Ştiinţifică

Evenimentul se adresează firmelor care îşi desfăşoară activitatea în regiunea Oltenia şi tinerilor întreprinzători, abordând teme de interes:

-     Marketing (impactul noilor medii, plăţi mobile);

-     Achiziţii publice şi soluţii IT de productivitate;

-     Agricultura ecologică;

-     Condiţiile ce trebuie îndeplinite de firme pentru a atrage surse de finanţare;

-     Cerinţe legislative şi financiar-contabile;

-     Modalităţi prin care firmele pot să recupereze o parte din investiţiile făcute în inovare, prin reducerea de impozite şi taxe, precum şi serviciile de internaţionalizare a afacerilor;

-     Oportunităţi de atragere a finanţării din fonduri europene;

-     Programul Romania-HUB – ţara tinerilor întreprinzători ;

-     Schema de ajutor de minimis "Locuri de muncă subvenţionate".

 

 • Prezentarea programului “YOUR SUCCESS IS OUR SUCCES” - Start your career with an Internship in Kautex! 

28 octombrie 2014

Locul de desfăşurare: Facultatea de Inginerie Electrică

Participanţi

-specialişti din compania Kautex Textron România

-studenţi şi cadre didactice

-reprezentanţi DR-MESC

 

Tema întâlnirii: Prezentarea detaliilor referitoare la derularea programului de internship “YOUR SUCCESS IS OUR SUCCES”în compania Kautex Textron România

Afis “YOUR SUCCESS IS OUR SUCCES”

 

 • Întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai Ion Service Center

27 octombrie 2014 

Locul de desfăşurare:  Universitatea din Craiova

Participanţi:

-Reprezentanţi ai  Ion Service Center

-Director DR-MESC

Tema întâlnirii: Discutarea detaliilor referitoare la desfăşurarea activităţii de practică / internship a studenţilor, în vederea semnării unui parteneriat între UCV şi Ion Service Center.

 

 •   Întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai companiei Ford România

24 octombrie 2014

Locul de desfăşurare:  Facultatea de Inginerie Electrică

Participanţi:

-Reprezentanţi ai companiei Ford România

-Decan Facultatea de Inginerie Electrică

-Director DR-MESC

Tema întâlnirii: Identificarea unui nou set de acţiuni care se vor desfăşura la Facultatea de Inginerie Electrică pe două paliere: activităţi care vor fi realizate cu suportul Ford Motor Company Fund & Community Services - entitate filantropică a organizaţiei Ford şi activităţi susţinute de angajaţii Ford România care activează în cadrul Corpului de Voluntari Ford România.

 

 • Ford investeşte jumătate de milion de dolari în proiecte comunitare la Craiova şi confirmă a doua ediţie a programului de conducere preventivă, Ford Driving Skills for Life

21 octombrie 2014

Conferinţă de presă

Locul de desfăşurare : Sediul companiei Ford

“Ford a anunţat astăzi o investiţie de aproape jumătate de milion de dolari în programe comunitare adresate locuitorilor Craiovei, ca parte a angajamentului susţinut al companiei pentru comunităţile locale unde funcţionează.

Investiţiile sunt realizate cu ajutorul Ford Motor Company Fund and Community Services, care a funcţionat de peste 60 de ani cu finanţare permanentă de la Ford Motor Company şi care colaborează cu parteneri din toată lumea pentru a promova condusul preventiv, educaţia şi viaţa comunităţilor locale. Ford colaborează cu Fundaţia Gazeta de Sud pentru implementarea programelor comunitare în Craiova.

Angajaţii Ford România activează în cadrul Corpului de Voluntari Ford România care acum numără peste 350 de membri. Ei vor lucra împreună în comunitate în zilele fără producţie pentru diverse activităţi precum curăţarea spaţiilor publice, modernizarea grădiniţelor, îmbunătăţirea condiţiilor la Grădina Botanică din Craiova şi multe altele.”

Două săli de curs renovate la Universitatea din Craiova

„Ford a renovat în această vară două săli de curs de la Universitatea din Craiova.” În cadrul parteneriatului strategic pe care producătorul american l-a semnat cu Universitatea din Craiova, în ultimii ani au fost donate maşini şi motoare la Facultatea de Mecanică şi la Facultatea de Inginerie Electrică. 

„Noi proiecte, inclusiv posibilitatea dezvoltării de burse şi a unui centru vocaţional, sunt discutate în prezent de Ford şi conducerea Universităţii din Craiova.”

 

 • Proiectul "Salvăm o parte din istoria oraşulul, ajutând Gradina Botanică"

În săptămâna 13-17 Octombrie 2014 s-au desfăşurat primele acţiuni din cadrul proiectului "Salvăm o parte din istoria oraşului, ajutând Gradina Botanică"

            

Participanţi:

-Peste 170 de voluntari de la Cummins Generator Technologies România SA

-38 de voluntari de la Liceul Tehnologic Auto (4 profesori şi 34 de elevi)

"Salvăm o parte din istoria oraşului, ajutând Gradina Botanică" reprezintă o componentă a proiectului "ADOPTĂ UN LICEU" http://www.ucv.ro/cercetare/organizare/dr-msec/proiect_adopta_liceu2014.php

 

 

 • Întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai companiei KautexTextron Craiova

17 octombrie 2014 

Locul de desfăşurare:  Facultatea de Inginerie Electrică

Participanţi:

-Reprezentanţi ai companiei Kautex Textron Craiova

-Director DR-MESC

Tema întâlnirii: Dezvoltarea parteneriatului dintre Kautex Textron şi Universitatea din Craiova.

 

 • Seminar “Strategii de dezvoltare a parteneriatului dintre mediul universitar şi mediul socio - economic” – Ediţia a III-a

16 octombrie 2014         

Organizatori:

-Universitatea din Craiova - Departamentul de Relaţii cu mediul socio-economic şi cultural

-S.C. Lugera & Makler SRL

Locul de desfăşurare – Universitatea din Craiova, sala 420

Participanţi:

-    Specialişti din mediul socio-economic (CUMMINS GENERATOR TECHNOLOGIES, HELLA ROMANIA, SC FLEXPRESSO SRL, SC DECORA SRL, UBISOFT ROMANIA, MITLIV EXIM SRL, SC RALI'S SRL, SC POEMA SRL, LUGERA & MAKLER, SINIAT SA, SC RURIS IMPEX SRL)

-    Reprezentanţi ai UCv (Departamentul de relaţii cu mediul socio-economic şi cultural, Departamentul Juridic, asociaţii de studenţi).

Evenimentul se înscrie în seria acţiunilor care susţin stabilirea unui dialog între Departamentul de relaţii cu mediul socio-economic şi cultural (DR-MESC) şi reprezentanţii mediului economic, având ca obiectiv diseminarea exemplelor de bune practici şi elaborarea unor strategii comune de creştere a gradului de angajabilitate al absolvenţilor cu studii superioare.

 

 •   Întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai companiei Ford România

14 octombrie 2014

Locul de desfăşurare:  Grădina Botanică

Participanţi:

-    Reprezentanţi ai companiei Ford România

-    Reprezentanţi ai Fundaţiei “Gazeta de Sud”

-    Director DR-MESC

-    Director Grădina Botanică

Tema întâlnirii:

Identificarea acţiunilor care se vor desfăşura în Grădina Botanică pe două paliere: activităţi care vor fi realizate cu suportul Ford Motor Company Fund & Community Services - entitate filantropică a organizaţiei Ford şi activităţi susţinute de angajaţii Ford România care activează în cadrul Corpului de Voluntari Ford România.

Pentru implementarea programelor comunitare în Craiova - Ford colaborează cu Fundaţia "Gazeta de Sud".

 

 • 20e anniversaire du BECO a Bucarest 

5 événements régionaux, 450 invités, une soirée de gala

Bureau Europe centrale et orientale de l'Agence universitaire de la Francophonie a organizat, în perioada 6-10 octombrie 2014, o serie de evenimente la care au participat reprezentanţi din ţările care fac parte din BECO.

-     Soirée de gala

9 octombrie 2014

Locul de desfăşurare: Palatul Parlamentului

Participanţi: Reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi Ministerului Afacerilor Externe, ambasadori şi reprezentanţi ai corpului diplomatic, personalităţi marcante din toate domeniile: academicieni, politicieni, reprezentanţi ai mediului economic, artişti, jurnalişti şi numeroşi studenţi.

20 de naţionalităţi au fost reprezentate la eveniment: Albania, Armenia, Canada, Franţa, Liban, Lituania, Macedonia, Maroc, Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Georgia, Rusia, Kazakstan, Letonia, Serbia, Slovacia, Turcie, Ukraina, România.

Evenimentul a fost marcat de semnarea unui “mémorandum d'entente” între Ministerul Educaţiei Naţionale din România şi Agence universitaire de la Francophonie pentru susţinerea unor proiecte de cooperare în domeniul cercetării de vârf.

-    Le séminaire international « Création d'emploi et protection de l'environnement en Europe centrale et orientale et en Méditerranée »,.

 

9-10 octombrie 2014

Seminarul a reunit specialişti reprezentând ţările din BECO pentru a dezbate teme de interes legate de relaţia dintre piaţa muncii şi protecţia mediului.

 

 • Întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai companiei Cummins Generator Technologies Romania SA

06 octombrie 2014 

Locul de desfăşurare:  Facultatea de Inginerie Electrică

Participanţi:

-    Line Human Resources Generalist - Raluca Cercelaru

-    Director DR-MESC –  Daniela Roşca

Tema întâlnirii: Discutarea detaliilor specifice proiectelor care se vor derula în semestrul I al anului universitar 2014-2015

 

 • Seminar „Cariere de succes” – Ediţia a II-a

03 octombrie 2014 

Locul de desfăşurare:  Facultatea de Inginerie Electrică, Aula M. Preda

Participanţi:studenţi, cadre didactice

Organizatori:

-    Asociaţia Generală a Inginerilor (AGIR) – Prof.dr.ing. Gheorghe Manolea

-    Departamentul de Relaţii cu mediul socio-economic şi cultural – Prof.dr.ing. Daniela Roşca

Invitat: Popescu Anişoara (Olaru) – Ministerul Mediului şi Schimbărilor climatice (Absolventă a Facultăţii de Inginerie Electrică, Specializarea Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie)

Tema : Care sunt etapele principale în construirea unei cariere de succes?. 

 

 • Întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai companiei S.C. Lugera & Makler SRL

02 octombrie 2014 

Locul de desfăşurare:  Universitatea din Craiova, sala 452

Participanţi:

-    Business Development Manager - Adriana Gheorghe

-    Director DR-MESC – Daniela Roşca

Tema întâlnirii: Stabilirea activităţilor pentru semestrul I al anului universitar 2014-2015.