CercetareOrganizareDepartament Relaţii cu Mediul Socio-Economic şi CulturalEvenimente anul 2016 februarie

 Anul 2016

 Ian | Feb | Mar | Apr | Mai | Iun | Iul Aug | Sep | Oct | Nov | Dec

 

  • Eveniment Bitdefender – Join the battle

24, 25 și 26 februarie 2016

Locul de desfăşurare: 

- 24 februarie – Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică și Facultatea de Inginerie Electrică

- 25 și 26 februarie – Universitatea din Craiova

@Bitdefender  România,  în  parteneriat  cu  Universitatea  din  Craiova,  te provoacă să fii un supererou!

Bitdefender caută tineri ambițioși, care vor o carieră strălucită în industria software, tineri dornici să lucreze într-o companie care protejează 7% din populația planetei de amenințări informatice!

mai multe informații pe @Buzzjob.

#buzzjob #joinTheBattle www.buzzjob.ro/bitdefender-join-the-battle.html

 

  • Reînnoirea contractului cadru dintre Ford România și Universitatea din Craiova

24 februarie 2016

Locul de desfăşurare: sediul companiei Ford S.A. Romania

Participanți:

-     Preşedintele Ford S.A. România - dl. John Oldham

-     Manager Resurse Umane - dna Marina Babară

-     Rectorul Universităţii din Craiova - Prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor

-     Director DR-MESC - Prof. univ.dr. ing. Daniela Roşca

-     Director Departamentul de Publicaţii şi Mijloace de Informare - Conf. univ. dr. Titela Vîlceanu

Întâlnirea a avut drept scop reînnoirea contractului cadru de colaborare între Ford România și Universitatea din Craiova.

Universitatea din Craiova continuă astfel politica de apropiere de mediul economic prin consolidarea unor parteneriate strategice în vederea bunei pregătiri profesionale a studenților și facilitării angajării lor ulterioare, precum și dezvoltarea de proiecte comune de cercetare aplicată.

 

  • Întâlniri de lucru cu reprezentanți ai companiei Electroputere S.A.

22 februarie 2016

Locul de desfăşurare: INCESA

Participanţi :

-          Reprezentanți ai echipei de management și specialiști din Electroputere

-          Echipa de management INCESA

-          Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj

-          Decan Facultatea de Inginerie Electrică

-          Director DR-MESC

Tema întâlnirii: Identificarea unor axe prioritare în vederea dezvoltării colaborării dintre Electroputere și Universitatea din Craiova.

 

  • Eveniment Bitdefender - Hackathon

20 și 21 februarie 2016

Locul de desfăşurare: INCESA

Comunicat de presă INSPIRE :  Bitdefender și-a desemnat supereroii în cadrul evenimentului Hackathon din Craiova

 

"Evenimentul Hackathon organizat de Bitdefender România și Inspire Group în parteneriat cu Universitatea din Craiova - Departamentul de Relații cu Mediul Socio-Economic și Cultural  a avut loc pe 20 și 21 februarie la INCESA.

Tinerii pasionați de securitate informatică și-au testat potențialul în cadrul secțiunilor de programare, web development, testare și au intrat în contact cu experții Bitdefender care au pregătit teme interesante și premii pe măsură. Pentru premiul I au fost oferite laptopuri Asus, telefoane LG pentru premiul II și smart wearable pentru premiul III.

Inteligența românească schimbă viitorul securității IT, iar dovadă stau rezultatele obținute la Hackathon. La secțiunea testare câștigătorii au fost Abagiu Marian – Locul I, Alexandru Lucaci – Locul II, Cătălin Terpeziceanu - Locul III, secțiunea web development: Locul I - Badea Gabriel, Locul II - Mihai Băluță și Cristina Bobolea, Locul III - Alexandru Albastrin și Andrei Cioc, iar secțiunea programare: Locul I - Savu Mădălin, Costi Petrișor, Laurențiu Nicola, Locul II: Mihai Udrea și Dorel Pislan, Locul III : Nicola Adriana și Paul Ștefan Berbec și Premiu de consolare – Ferecatu Daniel Valentin.

Potrivit reprezentanților Bitdefender, tinerii au fost entuziasmați, interesați de subiecte, printre aceștia fiind candidați promițători care au avut ce să arate și cu care se va putea lucra pe viitor. 

Prin ochii participanților, evenimentul Hackathon a fost neașteptat de interesant, o experiență unică, inovativă de pe urma căreia au învățat foarte multe lucruri. Deși problemele au fost dificile, iar timpul nu le-a fost tocmai cel mai bun prieten, participanții au făcut față provocării și s-au arătat dornici să mai participe la evenimente de genul acesta.

 A fost o experienta placută, o competiție accesibilă și eu cred că toți concurenții      ne-am descurcat. A fost un concurs reușit. Pană acum nu am mai participat la un Hackathon, este primul din Craiova și sper să se mai organizeze evenimente de genul și pe viitor. Mă bucur că am câștigat premiul I. Oricum, nu aveam laptop și mă bucur foarte mult.” - Badea Gabriel, Locul I, secțiunea web development. 

            Hackathon-ul nu ar fi fost posibil fără sprijinul Universitatii din Craiova, partener principal reprezentat de doamna Prof. dr. ing Daniela Roșca. Mai mult decat atat, in cadrul evenimentului, d-na prof. a fost distinsa cu titlul de „Cel mai implicat partener educațional” pentru dedicare, efort și deschidere.

            Evenimentele marca Bitdefender continuă (Join the battle – 24, 25, 26 februarie unde tinerii sunt așteptați să-i cunoască pe reprezentanții Bitdefender și să afle oportunitățile de carieră disponibile și TechServices Academy - 21 - 25 martie - un training gratuit în care cei interesați vor avea ocazia să acumuleze cunoștințe despre hardware, software, sisteme de operare comune și mai puțin uzuale, metode avansate de troubleshooting, intro în securitate, malware avansat și softskills), iar tinerii din Craiova sunt invitați să intre în cursa supereroilor."

 

 

  • Lansarea Programului „After school - 2016” în cadrul proiectului ADOPTĂ UN LICEU

16 februarie 2016

Locul de desfăşurare: Liceul Tehnologic Auto

Participanţi :

- Cadre didactice și elevi de la Liceul Tehnologic Auto

- Studenți

- Reprezentanți DR-MESC

Liceul Tehnologic Auto  Craiova a lansat, în cadrul Proiectului Adoptă un liceu, cu sprijinul Universitatății din Craiova și în colaborare cu operatorii economici, parteneri în proiect (SC Cummins Generator Technologies, KIRCHHOFF Automotive Romania, SC POPECI Utilaj Greu SA, SC Sitco Service SRL) un program de  meditații adresat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, având ca obiectiv îmbunătățirea performanțelor la examenul de Bacalaureat.

http://www.cvlpress.ro/17.02.2016/elevii-de-la-liceul-tehnologic-auto-craiova-vor-primi-meditatii-de-la-studenti/