Premiul al III-lea la concursul imSMART

Universitatea din Craiova a obținut locul al III-lea la Concursul Național Informatics and Mathematics Students Moving Ahead in Research and Technology (imSMART), organizat de Asociația Studenților la Matematică și Informatică (ASMI) și Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității din București, în perioada octombrie-noiembrie 2014.

                  Proiectul susținut la concurs a fost dezvoltat de studenții: Cristian Totolin, Marius Neghină, Sperilă Alexandru, Marian Marcu și Alexandru Mitrică de la Facultatea de Automatică, Electronică și Calculatoare. Îndrumatorii au fost din cadrul Departamentului de Calculatoare si Tehnologia Informatiei: Asist. Univ. Dr. Ing. Sorin Ilie, S. L. Ing. Ioan Lemeni, Prof. Univ. Dr. Ing. Costin Badica si Prof. Univ. Dr. Ing. Marius Brezovan. Proiectul s-a bucurat de susținerea Casei de Cultură a Studenților (CCS) Craiova care a pus la dispoziție studioul foto pentru înregistrarea demonstrațiilor.

                La concursul imSMART au participat 20 de echipe din întreaga țară, dintre care 10 au fost selectate pentru a prezenta proiectele lor la București în fața unei comisii de specialiști din industrie. Echipelor finaliste li s-au alocat mentori tehnici și de imagine pentru îmbunătațirea modului de prezentare. Competitia a fost acerba, au fost puse în concurs 3 premii, în valoare totală de 2000 euro, iar echipa din Craiova s-a clasat pe locul al III- lea cu proiectul Smart hotel room. Acesta a fost apreciat pentru scalabilitate, interoperabilitate, tehnologiile folosite și actualitatea temei.

                   Sistemul prezentat în cadrul concursului presupune eliminarea necesităţii cheilor, întrerupătoarelor şi sistemelor de securitate în hoteluri. Acesta se instalează pe smartphone de către utilizator şi îi dă dreptul de a controla de la distanţă uşa, luminile sau prizele. În plus, poate anunţa utilizatorul dacă  este sau nu cineva prezent în încăpere.

Proiectul Smart hotel poate fi văzut în acțiune în cadrul workshop-ului studențesc BringITon de la Iași, în data de 14-15 noi 2014. Concursul imSMART s-a adresat atât studenților interesați de progresul în domeniul informaticii, cât și firmelor de profil. 

 

 

 

Evenimente@UCV - 11.11.2014