Invitatie | Decernare titlu Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova

Vă invităm să participaţi joi, 26 iunie 2014ora 11:00, în sala Aula Magna a Facultății de Drept şi Ştiinţe Sociale (str. Calea București nr.107D), la ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova domnului Robert Wilson, regizor, artist vizual şi dramaturg american, recunoscut ca cel mai avangardist artist de teatru al lumii, ʺo figură impozantă într-o lume a teatrului experimental și un explorator al utilizării timpului și spațiului pe scenăʺ.

Robert Wilson este fondator și Director Artistic al Watermill Center, un laborator al artelor spectacolului din Watermill, New York. Opera pentru scenă a lui Robert Wilson, născut în Waco, Texas, include în mod neconvențional o varietate largă de medii artistice incluzând dansul, mișcarea, lumina, sculptura, muzica și textul. Imaginile prezentate de acesta sunt frapante din punct de vedere estetic și încărcate emoțional, iar spectacolele sale i-au câștigat aprecierea publicului și criticilor din întreaga lume.

Robert Wilson montează pentru prima oară în România, la Teatrul Național ʺMarin Sorescuʺ Craiova, spectacolul “Rinocerii”, de Eugène Ionesco, din distribuţia căruia fac parte 23 de actori ai Naţionalului craiovean, îndrumaţi de echipa sa de colaboratori sosiţi din şapte ţări ale lumii: Austria, Franţa, Germania, Italia, Canada, Polonia şi SUA. Premiera va avea loc la pe 2 iulie 2014.

Robert Wilson a fost onorat cu numeroase premii de excelență, printre care o nominalizare la Premiul Pulitzer, două Premii Ubu, Leul de Aur la Bienala din Veneția, și un Premiu Olivier. A fost ales în Academia Americană de Arte și Litere, iar Franța l-a pronunțat Commandeur des Arts et des Lettres.

 

 

http://www.robertwilson.com

 

 

 

Evenimente@UCV - 24.06.2014