Sesiune națională de comunicări știintifice pentru studenții informaticieni

 

 

http://stud.inf.ucv.ro/2014/03/sesiune-nationala-comunicari-8/

 

Departamentul de Informatică din cadrul Universității din Craiova în colaborare cu Asociația Societatea pentru Tehnologii Computaționale organizează a 8-a ediție a Sesiunii naționale de comunicări științifice studențești ce va avea loc vineri și sâmbătă 30 - 31 mai 2014. Concursul se adresează studenților ce prezintă înclinație și interes pentru cercetare în domeniul informaticii cât și pentru crearea de aplicații informatice cum ar fi software educațional, software utilitar și pagini web, software pentru afaceri etc.

La ediția de anul acesta participă studenți atât din cadrul Departamentului de Informatică, cât și de la Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare. Temele prezentărilor sunt variate, de la aplicații complexe ale teoriei jocurilor rulând în spate algoritmi din inteligența artificială, pagini web conforme standardului HTML 5, până la aplicații specializate pentru securitatea datelor dedicate platformei MAC OS, aplicații cu baze de date sau de sincronizare a datelor pe multiple dispozitive.

Concursul este realizat cu sprijinul mai multor companii de profil, Netvibes, Xevelop, Caphyon, Librarie.Net, Syncro Soft, Star Storage, care se implică atât în sponsorizarea evenimentului cât și în evaluarea lucrărilor candidaților.

Premii importante precum un laptop, o licență pentru un software pentru instalări, vouchere de cumpărături ș.a. vor recompensa cele mai valoroase lucrări. Cuantumul premiilor depășește 1500 de euro. Pe lângă premii, participanții au șansa să intre în contact cu reprezentanții companiilor, oferindu-li-se oportunitatea de a urma stagii de practică precum și angajarea în cadrul acestora. Din experiența anilor trecuți, candidații remarcați au fost contactați și angajați de către companiile susținătoare ale evenimentului.

În data de 30 mai se va organiza recepția participanților care vin din afara Universițății din Craiova, urmând ca pe 31 mai să aibă loc prezentările concurenților la sala 116, începând cu ora 9.00. Fiecare prezentare durează 15 minute și este urmată de 5 minute de întrebări.

Accesul la prezentări este deschis pentru oricine (studenți, elevi, profesori etc) este interesat de dezvoltarea de aplicații în domeniul informaticii.

 

 

Evenimente@UCV - 23.05.2014