Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti

               Departamentul de Fizică, din cadrul Universităţii din Craiova, organizează miercuri, 21 mai 2014, ora 14:00,  Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti. Evenimentul va avea loc în amfiteatrul "Liviu Tătar".  Sesiunea se desfăşoară pe două secţiuni: "Fizica computaţională şi fizica matematică" şi "Fizica experimentală şi aplicată". Studenţii (individual sau în echipe) vor prezenta o tema de interes în cele 10 minute pe care le vor avea la dispoziţie. Înscrierea lucrărilor în competiţie se va realiza până pe 20 mai 2014, ora 14:00, sala C325 bis.

             Ca în fiecare an, Comitetul de organizare (din care fac parte profesori şi studenţi) oferă din partea Departamentului de fizică, premii, cărţi şi diplome.

                   Pentru prima dată, companii precum CEZ şi ALRO doresc să se implice şi să ofere un premiu special "O zi alaturi de un manager". Acestor companii li s-a alaturat si Centrul Regional de Meteorologie  Oltenia. Reprezentantii firmelor vor participa la sesiune şi vor alege în mod independent de alegerile Comitetului de organizare, studentul care va primi premiul special menţionat anterior. Prin aceasta acţiune, companiile doresc să contribuie la creşterea gradului de încredere în propriile forţe pentru studentul selectat şi, de asemenea, să-i ofere acestuia o lecţie reală de management. Vor fi anunţate cu acest prilej şi stagiile de practică oferite de către aceste companii studenţilor de la Fizică.

             Tot ca noutate, elevi ai unor licee din Oltenia (cu care Departamentul are încheiate parteneriate educaţionale) vor participa la această sesiune cu proiecte de Fizica.

 

Evenimente@UCV - 21.05.2014