Vizite tehnice în cadrul Departamentului de Fizica

"In agenda de evenimente a Departamentului de Fizica sunt programate in acest an universitar sapte vizite tehnice al caror scop este familiarizarea studentilor cu mediul economic. Vizitele sunt realizate cu sprijinul organizatiilor partenere cu care Departamentul are incheiate Conventii de colaborare.
Programul de vizite tehnice a debutat pe 18 decembrie 2013, cand 25 de studenti interesati de meteorologie, domeniu conex Fizicii, au mers la Centrul Regional de Meteorologie Oltenia, Serviciul Regional de Prognoza a Vremii. Acestia au putut afla raspunsuri direct de la sursa despre ce presupune meseria de meteorolog previzionist si care sunt pasii pe care ii presupune aceasta profesie. De asemenea, studentii au primit informatii despre nevoile de personal si procedura de recrutare utilizata.
 
Magda Iordachescu, meteorolog previzionist si absolventa de Fizica la Craiova, a prezentat in termeni simpli meteorologia facandu-i pe studenti sa inteleaga ca dincolo de ecuatii, modele si teorii exista o semnificatie importanta in modelarea realitatii si in realizarea predictiilor. Studentii au formulat intrebari legate de formarea norilor si aparitia fenomenelor meteo in contextul geografic al Olteniei, despre factorii care influenteaza variatia parametrilor atmosferici. De asemenea, s-a discutat despre evolutia fronturilor de aer si modul de realizare a analizei hartilor de sol si altitudine.
 
Pe 15 ianuarie 2014 IT Six Global Services si-a deschis portile pentru 20 de studenti de la Fizica. CEO-ul companiei, domnul Sorin Gavanescu si cinci manageri de proiect au prezentat cateva dintre proiectele dezvoltate, evidentiind importanta fiecarei etape parcurse. Studentii au aflat despre deschiderea companiei si clientii din toata lumea cu care aceasta lucreaza. De asemenea, acestia au apreciat recomandarile primite relativ la programele utilizate si au putut afla care sunt provocarile unei zile de lucru ca si programator la IT Six.
 
Studentii au obtinut informatii despre Academia IT6, o entitate a companiei care se ocupa de stagiile de practica. Acestia au aflat despre procedura de accesare a stagiilor de practica: aplicare pe site, procedura de selectie, interviu, stagiu. Au inteles ca numai cei mai buni se califica la stagiile de practica a caror durata este de trei luni. Cel mai important beneficiu al acestor stagii este ca pe durata acestora, studentii beneficiaza de sprijinul trainerilor si de experienta profesionala a angajatilor care au rolul de a-i familiariza pe studenti cu proiectele dezvoltate. La final, studentii au vizitat birourile companiei, au apreciat atmosfera destinsa de lucru si au putut interactiona cu angajatii."
Evenimente@UCV - 21.01.2014