Winterland – Târg de Crăciun

Universitatea din Craiova va deschide porţile Târgului de Crăciun, Winterland, joi, 12 decembrie 2013, începând cu ora 10. Holul clădirii centrale a Universităţii va deveni gazda evenimentului dedicat sărbătorilor de iarnă şi îi va primi cu căldură pe toţi vizitatorii. Evenimentul se va încheia luni, 16 decembrie 2013.

Winterland este un eveniment ce a căpătat deja tradiţie pentru Universitatea din Craiova şi, la fel ca anul trecut, va expune spre vânzare decoraţiuni şi aranjamente naturale cu specific de sărbătoare, realizate de studenţii Facultăţii de Agricultură şi Horticultură, secţia Peisagistică, sub atenta supraveghere a profesorilor lor coordonatori (conf. univ. dr. Nicu Carmen şi lect. univ. dr. Mandă Manuela). Fondurile strânse în urma expoziţiei Winterland vor fi folosite în scopuri caritabile.

În deschiderea Târgului de Crăciun va avea loc un program de colinde format din patru momente artistice. Programul va debuta cu un moment artistic susţinut de către studenţii străini aflaţi anul acesta la Universitatea din Craiova împreună cu un grup de elevi de la Şcoala Generală nr. 21 din Craiova.. Un grup de colindători, pregătit şi îndrumat de prof. dr. Maria Tufeanu  la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi de conf. univ. dr. Eugen Petre Sandu de la Universitatea din Craiova, va interpreta cântece din folclorul de colinde autentice romanesti din zona Munteniei. Un alt moment artistic va aparţine corului Departamentului de Muzică din cadrul Universităţii din Craiova, pregătit de conf. univ. dr. Eugen Petre Sandu. În încheiere, copiii de la casele de copii “Luceafărul” şi “Amicii” vor intepreta cîteva colinde şi poezii.

De asemenea, în cadrul Târgului de Crăciun va avea loc şi o expoziţie de pictură a artistei Cristina Oprea.

Pentru detalii suplimentare cu privire la desfăşurarea Winterland, contactaţi Departamentul de Relaţii Publice şi Imagine Academica, persoană de contact - lect. univ. dr. Cristian Valeriu STANCIU (director).

 

                                                 

 

      Prorector Relaţii Internaţionale şi Imagine Academică,

 

                                                                                                                                                Prof. univ. dr. Cristiana – Nicola TEODORESCU

Evenimente@UCV - 10.12.2013