Un nou proiect finanțat prin PNRR la Universitatea din Craiova

Proiectul propus de Universitatea din Craiova, care prevede modernizarea complexului Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS), se află pe lista granturilor finanțate de Ministerul Educației prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Valoarea proiectului este de aproximativ 17 milioane de lei și presupune reabilitarea căminelor și a spațiilor de recreere din campusul Facultății de Educație Fizică și Sport.

Astfel, toate camerele din campusul FEFS vor fi complet renovate și vor avea baie proprie. Totodată, vor fi amenajate și săli de lectură, de ultimă generație, pentru ca studenții să beneficieze de condiții optime de studiu.

Vor fi instalate pompe de căldură, panouri solare, ce vor reduce costurile de întreținere, dar și amprenta de carbon a campusului, marcând un pas important spre un viitor verde. Proiectul prevede refacerea instalației de distribuție din subsol, dar și a instalației de încălzire din camere. În plus, accesul se va face prin cartele electronice.

În total, vor fi modernizate 285 de locuri în cămine și 232 de locuri în spații de lectură și recreere.

Proiectul prevede și lucrări de amenajare exterioare în cadrul complexului FEFS precum: reabilitarea căilor de acces sau refacerea spațiilor verzi, inclusiv delimitarea și protecția acestora prin plantare de gard viu.

Grantul a fost depus în cadrul apelului „Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil”.

 

Știri@UCV - 02.04.2024