“Aplicarea unor tehnologii avansate în predare și cercetare legate de poluarea aerului”

Codul proiectului: 2021-1-RO01-KA220-HED-000030286

Acronim: AdvTech_AirPollution

În data de 24 noiembrie 2023, Universitatea din Craiova organizează un eveniment de multiplicare intitulat “Truse inovative pentru educație”. Evenimentul se va desfășura la “Casa Universitarilor”, începând cu ora 10:00 a.m. Evenimentul este în format hibrid pentru a permite atât participarea fizică, cât și online a celor interesați. Evenimentul se adresează cadrelor didactice din universități, profesorilor din liceele locale, reprezentanților unor companii, instituții și agenții și massmediei.

               Scopul evenimentului este de a prezenta rezultatele proiectului:

  • o carte, “Metode noi de predare și cercetare pentru perioada post-pandemică”;
  • două articole, “Utilizarea unor tehnologii de procesare a datelor furnizate de o rețea de senzori de poluare” și “Metode moderne de înglobare a tehnologiilor moderne în formarea viitorilor absolvenți STEM”;
  • un manual, “Tehnologii avansate de procesare a volumelor mari de date” și prezentarea fișei de disciplină al unui curs nou;
  • un îndrumar de laborator, “Activități de laborator bazate pe senzori de mediu”.

Evenimentul de multiplicare cuprinde patru părți principale dedicate fiecărui rezultat în parte și o secțiune de discuții. În introducere,  directorul de proiect va prezenta proiectul, după care vor fi prezentate rezultatele obținute. Prezentările vor fi însoțite de activități practice despre utilizarea ochelarilor VR în activitățile de predare și un kit al unui senzor de poluare. Toți participanții la curs vor primi rezultatele proiectului în format digital, în toate limbile parteneriatului.

               Evenimentul de multiplicare este organizat în cadrul proiectului Erasmus+ Aplicarea unor tehnologii avansate în predare și cercetare legate de poluarea aerului. Universitatea din Craiova este coordonatorul proiectului, în care parteneri sunt Universitatea Türkeş Alparslan de Științe și Tehnologie din Adana (Turcia), Universitatea Paisii Hilendarski din Plovdiv (Bulgaria) și Universitatea Matej Bel din Banská Bistrika (Slovacia). Proiectul Erasmus+ menționat și-a propus dezvoltarea competențelor studenților și cadrelor didactice din domeniul STEM în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor de procesare a datelor open-source furnizate de senzori. Proiectul facilitează schimbul de experiență și de bune practici între cadrele didactice din universități și respectiv dintre cadrele didactice din universități și cele din licee în ceea ce privește utilizarea unor metode noi de predare și învățare potrivite pentru perioada post-pandemică. Perioada de implementare a proiectului este 1 februarie 2022 – 31 ianuarie 2024; bugetul maxim al proiectului este de 254.056 euro. Grupul țintă al proiectului este alcătuit dn 40 de studenți și 10 cadre didactice.

Link-ul pentru conectarea online:

https://us05web.zoom.us/j/83805792050?pwd=czlxa0R6ci9qam5NdVZMTlR1T0NJQT09

Meeting ID: 838 0579 2050

Passcode: 952426

Director de proiect,                                                        

Mihaela Tinca Udriștioiu

+40723533117, mihaela_udristioiu@yahoo.com

Detali:

 

Proiecte@UCV - 15.11.2023