Aplicarea unor tehnologii avansate în predare și cercetare în domeniul poluării aerului

În data de 21 aprilie 2023, Universitatea din Plovdiv „Paisii Hilendarski” organizează un eveniment de multiplicare intitulat “Metode noi de predare pentru perioada post-pandemică. Evenimentul va fi organizat în sala de conferințe a hotelului "Puldin COOP", începe la ora 10:00 și se va încheia la ora 17:00. Evenimentul este în format hibrid, pentru a permite participarea atât fizică cât și online a cât mai multor persoane. Sunt așteptați cinzeci de provesori din învățământul preuniversitar din Bulgaria, zece cadre didactice de la universități din Bulgaria, reprezentanți ai unor companii locale, stakeholders și mass media. Evenimentului își propune să prezinte publicului primul rezultat al proiectului, o carte cu titlul evenimentului. Vor fi realizate demonstrații practice și prezentări ale unor metode de predare descrise în carte.

               Evenimentul de multiplicare este structurat în trei părți principale și două secțiuni de discuții și întrebări. Prof. Jane Raykova și Lect. Diyana Stoyanova vor discuta despre rolul și locul tehnologiilor SMART în educația în științe și tehnologie, utilizarea realității augumentate la științe și despre importanța abordărilor integrative și de cercetare în educația studenților STEM.

Acest eveniment de multiplicare este organizat în cadrul proiectului Erasmus+ "Aplicații ale tehnologiilor avansate în predare și în cercetare în domeniul poluării aerului.” Universitatea din Craiova dezvoltă acest proiect în parteneriat cu Universitatea de Științe și Tehnologie din Adana Türkeş Alparslan, Universitatea din Plovdiv “Paisii Hilendarski” și Universitatea ”Matej Bel” din Banská Bistrika.

Proiectul Erasmus+ își propune să dezvolte atât competențele studenților STEM cât și ale cadrelor didactice din cele patru universități partenere. De asemenea, se dorește familiarizarea cadrelor didactice și a studenților în ceea ce privește utilizarea unor tehnologii avansate pentre a procesa informația oferită de bazele de date open source. Proiectul facilitează schimbul de experiență și de bune practici între cele patru universități  în ceea ce privește metodele noi de predare dezvoltate în pandemie și care s-au impus după pandemie. Perioada de implementare a proiectului este 1 februarie 2022 - 31 ianuarie 2014; bugetul maxim este de 254,056.00 euro. Grupul țintă al proiectului include patruzeci de studenți și zece cadre didactice.

 

 

Director de proiect,                                                      

Lect. dr. Mihaela Tinca Udriștioiu

+40723533117                                  

mihaela_udristoiu@yahoo.com                    

           

Proiecte@UCV - 19.04.2023