Gala Cercetării 2022 și Noaptea Albă a Cercetătorilor 2022

 În data de 25 noiembrie 2022, Universitatea din Craiova organizează două evenimente de tradiție ce promovează activitatea de cercetare științifică și a rezultatelor acesteia, după cum urmează:

- Gala Cercetării 2022, în intervalul orar 16.00-18.00, în Aula “Mihai I”, în deschiderea căreia Domnul Academician Dorel BANABIC, inginer, doctor în științe tehnice, Președinte al Secției de Științe Tehnice a Academiei Române, profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, va susține o prelegere științifică. În continuare, vor fi premiați cercetătorii Universității din Craiova pentru rezultatele obținute în cursul anului 2021.

- Noaptea Albă a Cercetătorilor 2022, în intervalul orar 18.00-22.00, în holul central al Universității din Craiova unde cercetătorii, firmele, companiile și partenerii tradiționali ai evenimentului: Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, vor expune:

  • experimente și filme realizate în laboratoarele de cercetare științifică ale facultăților din universitate care vor stârni curiozitatea publicului;
  • materiale interesante prezentate de partenerii evenimentului, cu impact asupra publicului larg;
  • filme/spoturi publicitare, realizate de agenți economici – parteneri tradiționali ai Universității din Craiova, care conțin aspecte corelate cu activitatea de cercetare specifică firmelor respective.

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova oferă vizionarea on-line, live, a spectacolului Hektomeron, https://hektomeron.com/.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați Departamentul de Cercetare Științifică al Universității din Craiova, Str. A. I. Cuza, nr. 13, etajul II, cam. 427, e-mail: icst@central.ucv.ro, tel: 0251 413844.

Știri@UCV - 22.11.2022