Vizită la ICSI Râmnicu Vâlcea

 în cadrul proiectului „Universitatea Antreprenorială – sistem de educaţie superioară şi de formare pentru piața muncii din România prin acordarea de burse pentru doctoranzi şi cercetători post-doctorat şi implementarea de programe de formare antreprenorială inovative“ (cod contract POCU380/6/13/123990)

 

Vineri, 29 iulie 2022, începând cu ora 11.00, o delegație formată din membri ai echipei proiectului „Universitatea Antreprenorială – sistem de educaţie superioară şi de formare pentru piața muncii din România prin acordarea de burse pentru doctoranzi şi cercetători post-doctorat şi implementarea de programe de formare antreprenorială inovative“ (cod contract POCU380/6/13/123990), de la Universitatea din Craiova și IPA SA va efectua o vizită la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea.

În cadrul evenimentului vor fi abordate o serie de teme de interes comun: acțiuni legate de cercetarea în folosul mediului de afaceri, măsuri legate de antreprenoriat realizate, inovare și transfer tehnologic, proiecte de cercetare-inovare, incubatorul tehnologic și de afaceri, etc.

Cu această ocazie se vor vizita cele mai importante obiective ale institutului:

- CNHPC (Centrul Național de Hidrogen și Pile de Combustie), structură de cercetare ce susține cercetarea, dezvoltarea tehnologică și demonstrarea în domeniul pilelor de combustibil și a tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen;

- CRYO-HY, laboratorul de temperaturi scăzute destinat aplicațiilor de stocare a hidrogenului lichid și tehnologiilor de stocare prin superconductivitate;

- ROM-EST, laboratorul de stocare a energiei;

- laboratoarele calitatea vieții și autentificarea alimentelor – investigații analitice avansate;

- parteneriatele cu firmele incubate.

Pe data de 23 mai 2019, Universitatea din Craiova a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Universitatea Antreprenorială – sistem de educaţie superioară şi de formare pentru piața muncii din România prin acordarea de burse pentru doctoranzi şi cercetători post-doctorat şi implementarea de programe de formare antreprenorială inovative”.

Proiectul se implementează începând cu data de 23 mai 2019, pe o perioadă de 42 de luni, de către Universitatea din Craiova în parteneriat cu IPA SA.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 6.173.828,15 lei, din care finanțarea nerambursabilă aprobată este de 6.024.267,16 lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

 

Detalii:

 

 

Proiecte@UCV - 26.07.2022