Al treilea workshop „Universitatea antreprenorială – universitatea viitorului”

în cadrul proiectului „Universitatea Antreprenorială – sistem de educaţie superioară şi de formare pentru piața muncii din România prin acordarea de burse pentru doctoranzi şi cercetători post-doctorat şi implementarea de programe de formare antreprenorială inovative“ (cod contract POCU380/6/13/123990)

Vineri, 25 martie 2022, începând cu ora 10.00, Universitatea din Craiova și IPA CIFATT Craiova organizează workshop-ul online „Universitatea antreprenorială – universitatea viitorului”. Tematica discuțiilor se va concentra pe determinarea coordonatelor pentru adaptarea programelor de studii doctorale şi postdoctorale universitare prin dialogul mediului universitar cu mediul antreprenorial.

Workshop-ul este dedicat grupului țintă al proiectului mai sus menționat (doctoranzi și postdoctoranzi), dar și mediului universitar și mediului de afaceri.

Pe  data  de  23  mai  2019,  Universitatea  din  Craiova  a  semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Universitatea Antreprenorială – sistem  de  educaţie  superioară  şi  de  formare  pentru  piața  muncii  din România prin acordarea de burse pentru doctoranzi şi cercetători post- doctorat şi implementarea de programe de formare antreprenorială inovative”.

Proiectul se implementează începând cu data de 23 mai 2019, pe o perioadă de 36 de luni, de către Universitatea din Craiova în parteneriat cu IPA SA.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 6.173.828,15 lei, din care finanțarea nerambursabilă aprobată este de 6.024.267,16 lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

Obiectivul general al proiectui constă în creșterea calităţii sistemului de educaţie superioară şi de formare pentru piața muncii din România prin acordarea de burse pentru doctoranzi şi cercetători post-doctorat și prin dezvoltarea de mecanisme de consiliere și orientare profesională, necesare creșterii angajabilității în domeniul studiilor realizate, şi de promovare a componentei practice a cercetării prin furnizarea de module de cursuri transversale și antreprenoriale în sprijinul cercetării și inovării.

Grupul țintă al proiectului este format din 67 de doctoranzi din ciclul de studii universitare de doctorat şi 30 de cercetători post-doctorat. Pe durata proiectului, doctoranzii și postdoctoranzii vor beneficia de sprijin financiar pentru cercetare, concretizat în burse lunare (maxim 12 luni) în cuantum   de   1.600   lei   (pentru   doctoranzi)   și   2.550   lei   (pentru postdoctoranzi), precum și de posibilitatea de a efectua stagii de mobilitate în centre de cercetare și inovare, institute de cercetare și universități din Uniunea Europeană. De asemenea, cercetătorii vor beneficia de sprijin financiar   pentru   participarea   la   conferințe   internaționale   și   pentru publicarea de articole. Totodată, grupul țintă va participa la un program de consiliere profesională și la un program de învățare antreprenorială în legătură cu tema studiilor doctorale realizate, cu o componentă practică, realizat, la nivelul partenerului IPA SA.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Date de contact:

Conf.  univ.  dr.  Cristian  Stanciu,  Responsabil  informare  și  publicitate, Universitatea din Craiova

E-mail: valeriu.stanciu@gmail.com

Telefon: 0744622061

Detalii:

 

Proiecte@UCV - 23.03.2022