UCV, la Săptămâna Francofoniei Științifice

Rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, va participa la Săptămâna Francofoniei Științifice a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

Evenimentul se va desfășura în perioada 21-24 septembrie 2021 va fi găzduit de Universitatea Politehnica București și va include, pe lângă cea de-a 18-a Adunare Generală a AUF, prima Conferinţă dedicată Francofoniei Ştiinţifice cu ateliere specifice, prima Carte albă rezultată din concluziile consultării mondiale desfăşurate de AUF în 2020, Festivitatea celebrării celor 60 de ani ai Agenţiei şi un Atelier special dedicat României.

Rectorul UCV va fi speaker, alături de alți cinci rectori din România, la Atelierul special dedicat României, Francofonia științifică în România – realitate și perspective și va aborda tema: Inovare în cercetare și formare profesională.

Universitatea din Craiova este membră a Agenției Universitare a Francofoniei din 1995. Cel mai longeviv program de colaborare dintre Universitatea din Craiova și AUF îl reprezintă bursele de cercetare doctorală și postdoctorală „Eugen Ionescu”. Programul a debutat la UCv în anul universitar 2010-2011 și, până în prezent, instituția noastră a fost gazda a 48 de bursieri Eugen Ionescu. Colaborarea dintre UCv și AUF s-a materializat și prin înființarea Centrului de Reușită Universitară (CRU), precum și prin dotarea acestuia cu aparatura și materialele necesare în vederea organizării de evenimente menite să promoveze francofonia. AUF susține activitățile organizate de Lectoratul Francez din cadrul Facultății de Literea și asigură, împreună cu UCv și Ambasada Franței în România, prezența constantă a unui lector de limba franceză la Universitatea din Craiova.

 

Știri@UCV - 10.09.2021