Personalități științifice și pasiunile lor

Ştiinţa. Cât înseamnă pasiune, cât înseamnă job? Grantul ROSE aduce în faţa studenţilor craioveni personalităţi de mare impact în lumea academică. Pe 28 mai 2021, de la ora 16.00, on-line pe aplicația Zoom se va desfăşura workshopul PERSONALITĂȚI ȘTIINȚIFICE ȘI PASIUNILE LOR, care-l va avea ca invitat pe dr. CRISTIAN PRESURĂ – fizician cercetător la Compania Philips (Olanda). Acesta le-a pregătit studenţilor prezentarea „De la idee la produs – povestea unui senzor optic de măsurat pulsul”.

Dr. Cristian Presură este cunoscut publicului în primul rând prin eforturile pe care le face pentru popularizarea ştiinţei, dar s-a specializat în domeniul senzorilor medicali şi a inventat primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici. Are zeci de studii şi publicate în Physical Review B, Physical Review Letters şi Science. Este autorul cărților Fizica povestită (Humanitas, 2014) şi O călătorie prin univers (Humanitas, 2019).

Alături de studenţi vor fi şi prof. dr. ing. Nicu George Bîzdoacă, prorector al Universității din Craiova, care va trece în revistă realizările şi perspectivele proiectelor ROSE de la Universitatea din Craiova, precum şi conf. dr. Gabriela-Eugenia Iacobescu, managerul Proiectului ROSE – Rămânem împreună la Științe.

Universitatea din Craiova a reuşit să atragă prin Programul ROSE cel puţin un proiect pentru fiecare dintre cele 12 facultăţi ale Universităţii. S-au organizat cursuri remediale, şcoli de vară pentru elevii din Oltenia, dar şi două centre de învăţare: unul la Craiova – CRAIF şi unul la Drobeta-Turnu

Detalii:

 

 

 

Știri@UCV - 28.05.2021