EXCEED POSSIBILITIES - Invitație pentru studenți și profesori

Vă invităm să participați la Conferinţa de artă şi tehnologie -"EXCEED POSSIBILITIES", un evenimentul online desfăşurat în data de 20 mai.

Printre cei patru speakeri este și tânăra inventatoare Ann Makosinski, cea care și-a dezvăluit calitățile la 15 ani, când a prezentat lumii invenția sa – lanterna termoelectrică. Cu siguranță, o sursă de inspirație pentru generația următoare și un exemplu de depășire a limitelor. Aflați mai multe despre agenda evenimentului și cum vă puteți înscrie la conferință, aici: https://bit.ly/3o7zJjO. Aceasta va fi transmisă live.

EXCEED POSSIBILITIES este organizat de Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, Faber, proiect pentru comunitatea creativă din Timișoara, susținut prin programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, iar HELLA România este sponsor unic.

HELLA for Education este un program de responsabilitate socială al HELLA România prin care susținem evenimente, proiecte și instituții de învățământ din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea.

 

Atelierul Al Șaselea Simț se desfășoară online în 20 mai, de la ora 10.00, și durează 2 – 3 ore. Pot participa maximum 20 de persoane, care se pot înscrie aici https://bit.ly/3uEAG5F. Aplicațiile vor fi evaluate de organizatorii atelierului, iar studenții selectați să participe vor primi o confirmare din partea acestora.

Tinerii vor construi, în cadrul atelierului, un aparat de monitorizare a calității aerului, pe care-l vor programa și asambla, cu punerea în funcțiune a unor senzori.

Participanții au nevoie de un laptop cu conexiune bună WIFI și Arduino pre-instalat. O altă condiție este ca studenții să găsească interes în întrebările „Cum măsurăm gradul de poluare al aerului?” „Care este impactul poluării asupra populației?”

Absolvent at Universității de Vest din Timișoara, cu un master în Informatică, Radu Motișan a dezvoltat URadMonitor, prima rețea globală de monitorizare a poluării, prezentă la nivel global. A fost implicat în toate etapele de dezvoltare a produsului.

În total, sunt cinci ateliere, pentru studenți și elevi, cu mentori naționali și internaționali. Dacă știți tineri dornici să schimbe lumea în bine și au multă curiozitate, distribuiți-le acest link: https://bit.ly/3o7Qhbq

 

 

 

 

Știri@UCV - 13.05.2021