Informare campanie de vaccinare împotriva COVID-19 (III)

Personalul din comunitățile universitare - Etapa a II-a de vaccinare

Personalul din comunitățile universitare din țară este inclus în etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19. În acest moment au fost înregistrați de către UCv aproximativ 1000 de angajați, din care s-au programat individual aproximativ 600 de angajați.

 

Vă reamintim că la nivelul UCv primii doi pași care sunt în responsabilitatea instituției au fost finalizați:

- Pasul I -  înregistrarea instituției în cadrul platformei pentru programare la vaccinarea anti-COVID-19: finalizată pe 15.01.2021, imediat după deschiderea etapei a II-a la nivel național.

 - Pasul II - înregistrarea tuturor angajaților: personal didactic și de cercetare, didactic auxiliar și nedidactic care și-au exprimat disponibilitatea de vaccinare: finalizată pe 19.01.2021.

 

Se derulează acum Pasul III - Programarea individuală, care se realizează de către angajați!

Reiterăm faptul că programarea angajaților se efectuează individual. Numai angajații pot să decidă locul și data primului vaccin, precum și a rapelului, în funcție de disponibilitatea centrelor de vaccinare și a vaccinurilor, care nu este gestionată de către UCv. În acest moment (22.01.2021, ora 15) mai sunt peste 2500 de locuri în Dolj (Calafat și Călărași), precum și peste 14.000 de locuri în județele limitrofe (Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Olt), pentru lunile martie și aprilie 2021.

Recomandăm accesarea frecventă a platformei www.vaccinare-covid.gov.ro și urmărirea comunicatelor oficiale pentru monitorizarea evoluției campaniei de vaccinare. În funcție de deciziile autorităților, este posibilă înființarea de noi centre de vaccinare precum și distribuirea suplimentară în centre a unor doze de vaccinuri.

 

În urma solicitărilor și dialogului permanent al Universității din Craiova cu direcția tehnică a STS, reprezentanții acestui serviciu au făcut eforturi deosebite și au rezolvat disfuncționalitățile inițiale ale platformei naționale www.vaccinare-covid.gov.ro referitoare la încadrarea personalului din învățământ. Modalitatea tehnică de rezolvare este prezentată în informarea UCv din 21.01.2021.

 

Universitatea din Craiova, în dialog constant cu autoritățile competente și cu angajații

Universitatea din Craiova întreprinde toate demersurile necesare pentru a asigura, pentru toți membrii comunității universitare care și-au dat acordul, accesul neîngrădit și cât mai rapid la vaccinare. Conducerea Universității din Craiova este în dialog permanent cu autoritățile și a transmis informări ritmice tuturor conducătorilor de unități (decani, directori de departamente, șefi de servicii), atât prin email, cât și telefonic. Pe site-ul UCv sunt postate periodic informări privind evoluția campaniei de vaccinare. Întrebările și solicitările membrilor comunității pot fi transmise pe adresa de email rectorat_covid@ucv.ro. A fost organizat un Call Center de tip online, prin Google Meet, prin voluntariat, care a funcționat în perioada 19.01-22.01.2021. În funcție de solicitări, vom relua funcționarea acestui centru săptămâna viitoare.

Știri@UCV - 22.01.2021