Informare campanie de vaccinare împotriva COVID-19 (II)

Personalul din comunitățile universitare - Etapa a II-a de vaccinare

Personalul din comunitățile universitare din țară este inclus în etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19. În acest moment au fost înregistrați de către UCv aproximativ 1000 de angajați, din care s-au programat individual aproximativ 500 de angajați.

 

Vă reamintim că la nivelul UCv primii doi pași care sunt în responsabilitate instituției au fost finalizați:

- Pasul I -  înregistrarea instituției în cadrul platformei pentru programare la vaccinarea anti-COVID-19:

15.01.2021, imediat după deschiderea etapei a II-a la nivel național.

 - Pasul II - înregistrarea tuturor angajaților: personal didactic și de cercetare, didactic auxiliar și nedidactic care și-au exprimat disponibilitatea de vaccinare

- Finalizată pe 19.01.2021.

Se derulează acum Pasul III - Programarea individuală, care se realizează de către angajat!

Reiterăm faptul că programarea angajaților se efectuează individual, numai angajații pot să decidă locul și data primului vaccin, precum și a rapelului, în funcție de disponibilitatea centrelor de vaccinare și a vaccinurilor, care nu este gestionată de către UCv. În acest moment (21.01.2021, ora 21) mai sunt peste 3500 de locuri în Dolj (Calafat și Călărași), precum și peste 15.000 de locuri în județele limitrofe (Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Olt), pentru lunile martie și aprilie 2021.

 

Observație importantă

Ca urmare a intervențiilor repetate ale UCv, am fost informați de către STS că fost rezolvată o disfuncționalitate importantă a platformei naționale www.vaccinare-covid.gov.ro. Astfel, cei care au creat conturi personale înainte de înregistrarea angajaților de către UCv (și erau încadrați în mod incorect de către platformă în etapa a III-a, deși beneficiază de încadrare în etapa a II-a) pot rezolva problema prin parcurgerea următoarelor etape:

Etapa 0. Accesare platformă https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login

Etapa 1. Autentificare cu CNP si cod primit prin SMS

Etapa 2. Se selectează Beneficiari

Etapa 3. Se alege "Modifică" 

Etapa 4. Se selectează "Alege Grupa de Risc"

Etapa 5. Se alege "Categoria a II-a B / personalul din unitățile de învățământ și creșe"

Etapa 6. Salvează

Etapa 7. Se accesează butonul de programare    și se parcurg pașii de selectare a centrului de vaccinare și, în funcție de disponibilitate, data și intervalul orar la care se dorește administrarea dozei de vaccin și a rapelului. După parcurgerea tuturor pașilor, se poate vedea sumarul programării, iar la final se poate descărca recipisa, pot fi realizate modificări sau poate fi anulată programarea.

 

Universitatea din Craiova, în dialog constant cu autoritățile competente și cu angajații

Conducerea Universității din Craiova a transmis informări ritmice tuturor conducătorilor de unități (decani, directori de departamente, șefi de servicii), atât prin email, cât și telefonic. De asemenea, au fost organizat un Call Center de tip online, prin Google Meet, prin voluntariat, care a funcționat în perioada 19.01-21.01.2021. Acest Call Center va fi disponibil și mâine 22.01.2021, între orele 12-14 (link: meet.google.com/xnk-pitp-btv ).

Știri@UCV - 21.01.2021