Informare campanie de vaccinare împotriva COVID-19 (I)

Personalul din comunitățile universitare - Etapa a II-a de vaccinare

Personalul din comunitățile universitare din țară este inclus în etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19.  

- Pasul I -  înregistrarea instituției în cadrul platformei pentru programare la vaccinarea anti-COVID-19

Prima acțiune - crearea unui cont instituțional pentru Universitatea din Craiova, a fost realizată în data de 15.01.2021, imediat după deschiderea etapei a II-a la nivel național.

 - Pasul II - înregistrarea tuturor angajaților: personal didactic și de cercetare, didactic auxiliar și nedidactic care și-au exprimat disponibilitatea de vaccinare

După confirmarea fermă a disponibilității de vaccinare prin transmiterea datelor personale de către angajați, care a fost finalizată pe 19.01.2021 (date colectate de unitățile din structura UCv), a fost realizată verificarea, agregarea și încărcarea datelor angajaților în platformă, cu asigurarea corectitudinii și completitudinii datelor. Această înregistrare a fost realizată într-o singură zi de echipa UCv, 19.01.2021, pentru aproximativ 1000 de angajați.

- Pasul III - programarea individuală, disponibilă după înregistrarea în sistem

Instituția angajatoare a introdus în platformă lista cu proprii angajați. Fiecare membru al comunității universitare se poate autentifica folosind CNP-ul și un cod primit prin SMS în momentul în care introduce CNP-ul în platformă, ca prim pas al procesului de autentificare. După autentificare, fiecare membru al comunității universitare poate să își facă programarea în mod individual pentru vaccinare, urmând pașii ceruți de platforma online. Atenție, după autentificare nu trebuie completat profilul, pentru că datele au fost introduse instituțional în cadrul etapei a II-a; după autentificare trebuie doar accesată lista de beneficiari și se poate face programarea (după completarea județului și localității). În acest moment s-au programat individual aproximativ 200 de angajați ai UCv.

 

Informații privind locurile disponibile

Având în vedere numărul mare de categorii de persoane care sunt incluse în etapa a II-a de vaccinare, au fost numeroase probleme legate de disponibilitatea unor intervale libere pentru programare, dinamica situației depinzând de numărul de doze și de centre de vaccinare disponibile.

În acest moment sunt disponibile pentru luna martie 2021 mii de locuri în centrele de vaccinare din Dolj (inclusiv municipiul Craiova), cât și în județele limitrofe. Situația se poate schimba, pot fi realocate locuri și în februarie, recomandăm accesarea frecventă a platformei.

Există disfuncționalități ale platformei naționale www.vaccinare-covid.gov.ro, unele dintre acestea au fost remediate de către STS. În continuare sunt probleme pentru cei care au creat conturi personale înainte de înregistrarea angajaților de către UCv (aceștia sunt încadrați în mod incorect de către platformă în etapa a III-a, deși beneficiază de încadrare în etapa a II-a). Până la posibila remediere a acestei situații, recomandarea este de a suna direct la Call Center-ul Național 021.414.44.51 și de a solicita programarea directă în calitate de profesori.

 

Universitatea din Craiova, în dialog constant cu autoritățile competente și cu angajații

Universitatea din Craiova întreprinde toate demersurile necesare pentru a asigura, pentru toți membrii comunității universitare care și-au dat acordul, accesul neîngrădit și cât mai rapid la vaccinare.

Din dorința de a veni în sprijinul comunității universitare, Universitatea din Craiova pune la dispoziția angajaților săi, personal didactic și de cercetare, didactic auxiliar și nedidactic, adresa de e-mail rectorat_covid@ucv.ro, unde pot fi transmise întrebări și solicitări ale membrilor comunității.

Conducerea UCv a transmis informări ritmice tuturor conducătorilor de unități (decani, directori de departamente, șefi de servicii), precum și responsabililor Covid, atât prin email, cât și telefonic. De asemenea, au fost organizat un Call Center de tip online, prin Google Meet, prin voluntariat, care a funcționat pe 19.01.2021 și 20.01.2021. Astăzi, 21.01.2021, acest Call Center va fi disponibil între orele 10-12 și 14-16 (link: meet.google.com/xnk-pitp-btv ).

Despre organizarea campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 în România puteți citi mai multe informații atât pe site-ul Universității din Craiova, cât și pe platforma națională de informare #ROVACCINARE – www.vaccinare-covid.gov.ro, unde sunt centralizare resursele puse la dispoziția cetățenilor de către autorități.

Știri@UCV - 21.01.2021