Universitatea din Craiova - vaccinarea membrilor comunității universitare împotriva COVID-19

Personalul din comunitățile universitare - Etapa a II-a de vaccinare

Personalul din comunitățile universitare din țară este inclus în etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19.  Astfel, Universitatea din Craiova a transmis către Ministerul Educației datele statistice cu privire la disponibilitatea de vaccinare a angajaților săi: personal didactic și de cercetare, didactic auxiliar și nedidactic.

 

Programarea pentru vaccinare - un proces continuu

- Pasul I -  înregistrarea instituției în cadrul platformei pentru programare la vaccinarea anti-COVID-19

Prima acțiune - crearea unui cont instituțional pentru Universitatea din Craiova, a fost realizată.

- Pasul II - înregistrarea tuturor angajaților: personal didactic și de cercetare, didactic auxiliar și nedidactic care și-au exprimat disponibilitatea de vaccinare

În acest moment, se lucrează la verificarea, agregarea și încărcarea listelor cu angajații (care au confirmat disponibilitatea de vaccinare) în platformă, astfel încât să fie asigurată atât corectitudinea, dar și transmiterea tuturor datelor necesare.

- Pasul III - programarea individuală, disponibilă după înregistrarea în sistem

Instituția angajatoare este cea care introduce în platformă lista cu proprii angajați; ulterior, fiecare membru al comunității universitare se poate autentifica folosind CNP-ul și un cod primit prin SMS în momentul în care introduce CNP-ul în platformă, ca prim pas al procesului de autentificare.

După autentificare, fiecare membru al comunității universitare va putea să își facă programarea pentru vaccinare, urmând pașii ceruți de platforma online.

Având în vedere numărul mare de categorii de persoane care sunt incluse în etapa a II-a de vaccinare, este posibil ca în perioada imediat următoare să nu fie disponibile intervale libere pentru programare, dinamica situației depinzând de numărul de doze și de centre de vaccinare disponibile.

 

Universitatea din Craiova, în dialog constant cu autoritățile competente

Universitatea din Craiova întreprinde toate demersurile necesare pentru a asigura, pentru toți membrii comunității universitare care și-au dat acordul, accesul neîngrădit și cât mai rapid la vaccinare.

Din dorința de a veni în sprijinul comunității universitare, Universitatea din Craiova pune la dispoziția angajaților săi, personal didactic și de cercetare, didactic auxiliar și nedidactic, adresa de e-mail rectorat_covid@ucv.ro, unde pot fi transmise întrebări și solicitări ale membrilor comunității.

Având în vedere atât faptul că, în acest moment, numărul de doze de vaccin este limitat, dar și faptul că sunt categorii de persoane cu o vulnerabilitate mai crescută în fața acestui virus, Universitatea din Craiova face un apel la solidaritate și echitate din partea comunității universitare, acestea fiind două principii care trebuie respectate și acum pentru a reuși atingerea imunității colective împotriva COVID-19.

   

Despre organizarea campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 în România puteți citi mai multe informații atât pe site-ul Universității din Craiova, cât și pe platforma națională de informare #ROVACCINARE – www.vaccinare-covid.gov.ro, locul în care sunt centralizare toate resursele puse la dispoziția cetățenilor de către autorități.

Știri@UCV - 19.01.2021