Vulcanus în Japonia – Stagii de formare pentru studenții din domeniul Inginerie sau Științe

Vulcanus în Japonia este un program finantat de Centrul de Cooperare Industrială UE-Japonia și de companii japoneze, ce propune stagii de pregătire pentru studenții din UE și/sau COSME care studiază în domeniile Inginerie sau Științe.

 

Programul de formare al studenților în cadrul Vulcanus în Japonia va începe în luna septembrie 2021 și se va termina în luna august 2022. În cadrul programului, studenții vor participa la un seminar (o săptămână) despre Japonia, urmat de un curs intensiv de limba japoneză (patru luni) și apoi vor efectua un stagiu într-o companie japoneză (opt luni).

 

Studenților li se acordă o subvenție de 1.900.000 Yen pentru a acoperi costurile de subzistență și de călătorie către și dinspre Japonia, iar cazarea este oferită gratuit de către compania gazdă pe toată durata șederii studentului în Japonia.

 

Condiții de eligibilitate

La momentul depunerii cererii de înscriere în program, studentul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

- să fie cetățean al unui stat membru al UE sau al unei țări partenere COSME;

- să fie înscris la un program de studii în domeniul inginerie sau știință (informatică, inginerie mecanică, chimică, electronică, biotehnologie, electrotehnică, fizică, telecomunicații, inginerie nucleară, inginerie civilă, materiale metalice, ceramică, sistem de producție, etc.) la o universitate din UE/COSME, înscris în momentul depunerii cererii între anul 4 de studii universitare (3 de licență + 1) și penultimul an de doctorat;

- să furnizeze o adeverință de student valabilă cel puțin 3 luni înainte de începerea programului.

 

Dosarul se selecție poate fi depus online, în perioada 10 ianuarie - 10 februarie 2021 pentru sesiunea septembrie 2021 – august 2022.

 

Informații suplimentare cu privire la aplicație pot fi găsite aici.

Știri@UCV - 18.01.2021