Peste 80 de matematicieni în conferință online la UCV

Departamentul de Matematici Aplicate de la Facultatea de Științe a Universității din Craiova organizează online, în perioada 29-30 octombrie 2020, cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale de Matematici Aplicate și Metode Numerice (ICAMNM)  .

Prima ediție a acestei conferințe a avut loc în anul 2016 și a fost dedicată memoriei îndrăgitului profesor Romulus Militaru, director al Departamentului de Matematici Aplicate, cel care a lăsat un gol imens, plecând dintre noi în anul 2015. Şi următoarea ediție, care a avut loc în 2018, a adus laolaltă numeroși specialiști din diverse ramuri ale matematicii pentru a schimba idei, a-și expune ultimele descoperiri științifice și a porni noi colaborări. Continuând tradiția, cea de-a treia ediție reunește 82 participanți din 19 țări, cu răspândire pe întreg globul (Europa, Asia, America de Nord, Australia, Africa).

 

Workshop în Matematică și Informatică Industrială

Anul acesta, Departamentul de Matematici Aplicate al Universității din Craiova (DMA) pornește o nouă tradiție, aceea a unui workshop asociat conferinței, Workshop în Matematică și Informatică Industrială, care va avea loc online pe 31 octombrie 2020 și care își propune să creeze o nouă punte de legătură între mediul academic și cel industrial.

 

Această inițiativă este sprijinită de parteneri importanți:  Consorțiul European pentru Matematică în Industrie (ECMI), Societatea Română de Matematică Aplicată și Industrială (ROMAI), Infrastructura de Cercetare în Științe Aplicate (INCESA) și Centrul de Cercetare, Educaţie şi Promovare a Matematicii în Ştiinţă, Tehnică şi  Societate (CCEPM). Încă de la prima ediție, acest eveniment se bucură de o participare semnificativă atât din mediul academic, cât și din cel industrial (Digi Communications Romania, Stil Media S.R.L., Ford România SA, PROGOPO S.R.L, SC ALRO SA, Slatina, Romania).

Toate informaţiile despre eveniment pot fi accesate aici

 

 

 

 

Știri@UCV - 27.10.2020