Dezvoltarea durabilă a regiunii și necesitatea protecției biodiversității

Specialişti ai Universităţii din Craiova, muzeografi şi studenţi se întâlnesc într-un workshop în jurul protecţiei biodiversităţii în Oltenia, joi, 12.03.2020, ora 12, sala 443, clădirea centrală a UCv.

Particularităţile hidrobiologice ale zonei Olteniei, felul în care schimbările climatice vor afecta fauna şi vegetaţia, discuţiile actule şi acţiunile concrete care se impun sunt câteva dintre temele anunţate pe agenda evenimentului. 

Vor participa: muzeograf expert dr. Olivia Cioboiu (Muzeul Olteniei, Secţia Ştiinţele Naturii), lect. dr. Daniel Răduţoiu (Facultatea de Horticultură, Universitatea din Craiova), conf. dr. Alina Vlăduţ (Departamentul de Geografie, Facultatea de Ştiinţe, Universitatea din Craiova), conf. dr. Silviu Constantin Săraru (Departamentul de Fizică, Facultatea de Ştiinţe, Universitatea din Craiova), lect. univ. dr.  Udriștioiu Mihaela Tinca (manager de proiect).

Întâlnirea face parte din seria de evenimente programate ale reprezentanţilor mediului socio-economic cu studenţii de la Ştiinţe, în cadrul Proiectului Stagii de practică pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe (POCU 90/16.3/16.4/106711). Prin intermediul acestui proiect sunt subvenţionate 250 de stagii de practică pentru studenţii de la Fizică, Chimie, Matematică, Informatică şi Geografie. Proiectul este co-finanţat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, este implementat în regiunea Sud-Vest Oltenia şi are ca obiectiv general dezvoltarea de competenţe profesionale cerute pe piaţa muncii şi creşterea gradului de ocupare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii din Craiova.

 

 

Proiecte@UCV - 10.03.2020