Universitatea din Craiova, către excelenta în informatizare

 

Conducerea Universităţii din Craiova anunţă că proiectul „Creşterea capacităţii de cercetare a Universităţii din Craiova prin investiţii în infrastructuri de tip Cloud şi Big Data” se află pe lista proiectelor care au trecut de etapa de evaluare tehnico-financiară.

„Unul dintre obiectivele majore ale proiectului este implementarea unei infrastructuri de tip CLOUD capabilă să furnizeze servicii precum: IaaS, PaaS, SaaS” a spus prof. univ. dr. Dan Mancaş, directorul proiectului. Universitatea din Craiova a concurat cu alte 17 instituţii şi a reuşit să se claseze pe a cincea poziţie, la diferenţă de 5 puncte faţă de primul punctaj.

Proiectul vizează creșterea capacității de cercetare a Universităţii din Craiova prin realizarea de investiții în infrastructura de tip CLOUD și integrarea acesteia în structuri internaționale de acelaşi tip și infrastructuri masive de date, în scopul ridicării nivelului de competitivitate ştiinţifică. În acest scop, prin proiect, se vor achiziţiona echipamente, aplicații informatice și licențe software specifice realizării şi funcționării infrastructurii de tip CLOUD și Big Data. Valoarea totală a proiectului ajunge la 4,941,097.77 lei.

„Infrastructurile de tip Cloud şi Big Data sunt o etapă din strategia pe termen lung de dezvoltare informatică şi de deschidere către piaţa globală a Universităţii din Craiova” a spus rectorul UCV, prof. univ. dr. Cezar Spînu. Centrul de resurse CLOUD va susţine accesul cercetătorilor universităţii craiovenela resurse globale de informare prin interconectarea cu sisteme europene şi globale deținute de importante centre academice şi institute de cercetare. Centrul de resurse CLOUD dezvoltat prin proiect va oferi servicii de cloud computing pentru construirea, testarea, implementarea și gestionarea aplicațiilor și serviciilor printr-o rețea globală de centre de date, utilizate de numeroase organizații universitare și de cercetare din întreaga lume.

Proiectul s-a înscris în Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, axa prioritară 1 Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI), apelul POC/80/1/2/Crearea de sinergii cu acțiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene și alte programe CDI internaționale/2/Crearea de sinergii cu acțiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene și alte programe CDI internaționale.

http://www.poc.research.gov.ro/ro/articol/4313/rezultatele-preliminare-aferente-etapei-de-evaluare-tehnico-financiara-pentru-proiectele-depuse-pe-ac-iunea-1-1-2-tip-de-proiect-proiecte-de-tip-cloud-i-de-infrastructuri-masive-de-date

Știri@UCV - 04.11.2019