Şcoala de vară "Constantin Brâncuşi"

 

În perioada 8 - 28 iulie 2019, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Craiova organizează cursurile şcolii de vară „Constantin Brâncuşi”. Este cea de-a şaptea  ediţie reluată (a XX-a în total).

14 tineri din Italia, Spania, Grecia, Turcia, Cehia au ales să petreacă trei săptămâni în România, la Universitatea din Craiova.

De luni până vineri, în prima parte a zilei, în intervalul orar 10.00-13.00 aceştia vor beneficia de cursuri de limbă română şi de cursuri de civilizaţie românească. Cursurile vor fi predate în funcţie de nivelul de limbă română al participanţilor:  începător şi avansat.

Trei zile din a doua săptămână petrecută în România de participanţii la cursurile şcolii de vară „Constantin Brâncuşi” vor fi rezervate pentru excursii tematice. Pașii îi vor purta în istoria Olteniei la Rânca, Târgu Jiu, Horezu, Hobița.

Nu vor lipsi din programul Şcolii de vară „Constantin Brâncuşi” vizite la muzeele din Craiova:   Muzeul   Olteniei,   secţia   Ştiinţele   Naturii,   Muzeul   de   Arheologie, Muzeul de Etnografie şi Folclor şi plimbări în Centrul Vechi al Craiovei, Piaţa Mihai Viteazu, Grădina Botanică, Parcul Nicolae Romanescu, Parcul Tineretului.  

De asemenea, studenţii vor participa la ateliere interculturale la Biblioteca Județeană și la ateliere de lucru de cultură și civilizație europeană la Palatul Copiilor.

Pe   26  iulie, studenţii vor susţine testul final de limbă română, vor primi   certifícatele de competenţă lingvistică conform cadrului european comun de referinţă pentru limbi şi va avea loc seara festivă cu o cină tradiţională românească.

 

Detalii:

 

 

 

 

Știri@UCV - 12.07.2019