Conferința Internațională Text, Context, Pretext, 17-18 mai 2019, la UCv

 

 

Prof. univ. dr. Alexandru GAFTON (Universitatea Al. I. Cuza, Iași) şi Prof. univ. dr. Ștefan BORBÉLY (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca) vor susţine conferinţele plenare la prima ediţie a Conferinței Internaționale Text, Context, Pretext, 17-18 mai 2019, la Universitatea din Craiova. Deschiderea conferinței va avea loc vineri, 17 mai 2019, însala 444, de la ora 9.30. Participă prof.univ.dr. Nicu Panea – Prorector al Universității din Craiova, conf.univ.dr.habil. Mihaela Popescu – Prodecan al Facultății de Litere, prof.univ.dr.habil. Cătălin Ghiță – Departamentul de limba și literatura română.

Conferinţa este organizată de Departamentul de limba și literatura română al Facultăţii de Litere din cadrul Universității din Craiova şi reuneşte cercetători din domeniiul ştiinţelor umaniste, din întreaga ţară. 

Construită, încă de la început, pe baza unor premise ale eclectismului interpretativ, Conferința Internațională a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, Text, context, pretext, își propune să declanșeze în spațiul public românesc dialoguri fertile, dezbateri ancorate în realitatea globalizantă a lumii academice, o realitate care urmează, în esență, tiparele lumii contemporane. Convinși fiind de aplicabilitatea și justețea formulei lui Ludwig Wittgenstein –„Limitele limbajului meu sunt limitele lumii mele”–, organizatorii acestei conferințe multidisciplinare mizează pe capacitatea discursurilor de a trasa nu doar o perspectivă interdisciplinară, ci și una cosmopolită asupra limbajului și contextelor. Multiplele arii de cercetare relevă, implicit, dorința de asumare a unui discurs critic multifestat și inter-relaționat, în acord cu dezideratele unui univers în continuă schimbare. Domeniile de investigare propuse trasează, așadar, coordonatele multidisciplinarității: lingvistică, literatură, antropologie, studii culturale.

 

Detalii:

 

 

 

 

Știri@UCV - 16.05.2019