Zilele tehnicii studenţeşti la UCv

 

Echipe de studenţi din Bucureşti, Cluj, Târgu Jiu, Sibiu, Suceava, Piteşti, Craiova intră în competiţia creativităţii inginereşti la cel mai înalt nivel, la Universitatea din Craiova, de miercuri 15 mai, până vineri, 18 mai. 

Programul evenimentelor cuprinde atât o parte de comunicări ştiinţifice, cât şi o parte de aplicaţii: „Să cunoaştem mecatronica” şi „Să descoperim mecatronica”, cele două competiţii destinate studenţilor şi liceenilor, în care tinereţea, creativitatea şi inteligenţa realizează un adevărat regal al tehnicii viitorului pe bună dreptate optimist.

 

 

Din program amintim:

  • Miercuri, 15 mai
    •      ora 9.00, la INCESA - Infrastructura de Cercetare în Științe Aplicate are loc Festivitatea de deschidere;
    •      10:00 - 17:00 (cu pauză de masă), la INCESA -  Sesiunea de lucrări științifice pentru studenți;
    •      10:00 - 17:00 (cu pauză de masă), în Hol Sala de Consiliu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică - Să cunoaștem Mecatronica și Robotica, Proba de Sisteme Mecatronice (studenți)
  • Joi, 16 mai 2019, de la ora 09:00 la 17:00 (cu pauză de masă), la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, în secţiunea „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica”, după antrenamente, se va desfăşura PROBA DE VITEZĂ - Roboți Mobili (studenți) şi PROBA DE OBSTACOLE - Roboți Mobili (studenți). De la ora 17.00, la Casa Universitarilor, are loc Festivitatea de premiere pentru studenţi.
  • Vineri 17.05.2019, de la ora 9.00, se va deschide competiția pentru elevi „Să descoperim Mecatronica și Robotica”, la Sala de Consiliu (Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică). Apoi, în intervalul 10:00 - 13:00, va avea loc PROBA DE SISTEME MECATRONICE (elevi) la Sediul SMC Craiova, respectiv PROBA DE ROBOȚI MOBILI în Hol (Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică). Festivitatea de premiere a elevilor va avea loc în Sala de Consiliu (Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică), în aceeaşi zi, în intervalul 14:00-15:00.

Evenimentul este organizat de Organizaţia Studenţilor de la Automatică, Calculatoare şi Electronică în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale. Partenerii proiectului sunt: Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti (COS), INCESA, Uniunea Naţională a Studenţilor din România.

 

Detalii:

 

 

Știri@UCV - 14.05.2019