Tehnică medicală de ultimă generaţie la Departamentul de Fizică

Workshop cu specialişti de top la Ştiinţe. Joi, 18 aprilie 2019, la ora 11, studenţii Departamentului de Fizică (Facultatea de Ştiinţe) și cursanții de la Optometrie sunt invitaţi la o demonstraţie practică pe biomicroscop şi autorefractometrul portabil, susţinută de managerul tehnic al Expertmed, Bogdan Rusu, în laboratorul de Optometrie, C230. Evenimentul este organizat în cadrul Centrului de carieră şi recrutare Ro - BG.

Cu ajutorul biomicroscopului (achiziţionat prin proiectul „O şansă pentru dezvoltare”), studenţii vor putea vedea cum se realizează o investigație microscopică a polului anterior, a vitrosului şi a polului posterior al ochiului. În felul acesta, pot fi depistate leziuni la nivelul pleoapelor, conjunctivei, sclerei, corneei, irisului şi cristalinului (cataracta). Biomicroscopia permite observarea grosimii si a profunzimii ţesuturilor care alcătuiesc ochiul.

Autorefractometrul portabil, adus la UCV de reprezentantul Expertmed, permite o examinare oftalmologică non-invazivă, fără picături. Cu ajutorul acestui instument se măsoară şi se detectează erorile de refracţie (miopie, hipermetropie, astigmatism, prezbiopie), parametrii pupilei şi anomaliile care pot fi legate de anizometropie, anizocorie, strabism etc.

 

Detalii:

 

 

 

 

Știri@UCV - 17.04.2019