Peste 100 de specialişti, în conferinţa la Facultatea de Mecanică

Primăvara universitară deschide sezonul conferințelor științifice la Facultatea de Mecanică cu un subiect aflat pe agenda tuturor producătorilor de construcții metalice: sudare – sudură – sudor.

Deschiderea oficială a Conferinței „Sudura 2019”, organizată de Universitatea din Craiova în colaborare cu Asociația de Sudură din România (ASR), va avea loc joi, 11.04. 2019 începând cu ora 10.00 în Aula Facultății de Mecanică. Conferința se va desfășura în perioada 11-12.04.2019 și va aduce la Craiova peste 100 de specialiști din domeniul proceselor de sudare și al procedeelor conexe acestora, într-un complex de evenimente în care vor fi implicați studenți, cadre didactice, reprezentanți ai furnizorilor de cercetare publică și privată și reprezentanți ai agenților economici.

Pe lângă conferință, în care vor fi prezentate ultimele dezvoltări și cercetări din domeniu, concursurile „Tineretul Creează” și „Tineretul Sudează”, precum și atelierul studențesc „Viziune și Creație” sunt dedicate studenților și tinerilor sudori sub 35 de ani. Așadar, asigurarea resursei de cercetare și a resursei operaționale reprezintă obiective importante abordate de tematicile întâlnirilor pe fondul crizei de forță de muncă calificată clamate în ultimii ani de piața forței de muncă.

Colaborarea inter-instituțională își găsește și ea loc în cadrul evenimentelor acestor zile, prin invitarea unei delegații mixte universitară - vocațională de la Chișinău. Opt cadre didactice de la Universitatea Tehnică a Moldovei și 12 profesori de la licee vocaționale din Chișinău sunt invitații Facultății de Mecanică și ai ASR, dorința de colaborare la toate nivelurile fiind materializată prin semnarea de acorduri de colaborare între Școala Doctorală „Academician Radu Voinea” a Facultății de Mecanică din cadrul Universității din Craiova și Școala Doctorală a Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, precum și prin înființarea unei sucursale a ASR la Chișinău.

 

Știri@UCV - 09.04.2019