Workshop Enterprise Europe Network (EEN) la UCv

Universitatea din Craiova a găzduit pe data de 14 decembrie 2018, în Aula "Mihai I al României", evenimentul  "Oportunităţi de finanţare prin programe europene pentru IMM-urile din zona SV-Oltenia", organizat sub egida reţelei Enterprise Europe Network (EEN), pentru companii din domeniul Agro-Food și IT.

În cadrul sesiunii de deschidere a evenimentului au fost susținute scurte prezentări despre strategia Universității din Craiova de colaborare cu mediul socio-economic și oportunitățile oferite IMM-urilor din zona de Sud-Vest prin reţeaua Enterprise Europe Network (EEN).

Au fost prezentate oportunități de finanțare ale IMM-urilor prin programe europene de cercetare-dezvoltare-inovare (Orizont 2020, Programul Transnațional Interreg Danube), în scopul dezvoltării portofoliului de produse, servicii şi tehnologii ale firmelor interesate. De asemenea, s-au purtat discuții despre oportunități de colaborare în sfera cercetării şi inovării, dar și a adaptării curriculei educaționale la nevoile industriei IT din zonă.

La eveniment au participat 18 firme și cadre didactice din Universitate.

Știri@UCV - 18.12.2018