Centrul Multicultural al Universității din Craiova

Universitatea din Craiova are deosebita plăcere de a anunța finalizarea lucrărilor de amenajare a Centrului Multicultural al Universității din Craiova, structură universitară independentă cu sediul în incinta Bibliotecii de Unicate din cartierul Lăpuș, Strada Tehnicii, lângă Căminul nr. 10.

 

Înființarea Centrului Multicultural a pornit de la ideea de repoziționare a Universității din Craiova ca o universitate multiculturală, în jurul căreia să se creeze o autentică rețea balcanică, axă prioritară inclusă în actuala strategie de internaționalizare a universității noastre.

 

Centrul Multicultural va fi o structură independentă a Universității din Craiova în cadrul căreia vor fi valorificate și promovate limba, cultura și civilizația balcanice prin organizarea de activități specifice educative și culturale.  În cadrul Centrului Multicultural, pe lângă Centrul de limba și cultura poloneză, deja existent, vor mai funcționa alte trei noi Centre de limbă și cultură individuale, dedicate țărilor Bulgaria, Grecia și Albania. Fiecare Centru va fi coordonat de câte un lector străin, fie prin prezență continuă, fie prin prezență temporară, în raport cu prevederile contractuale pe care Universitatea din Craiova le va stabili cu instituții conexe reprezentate de universități partenere, ambasade, consulate, instituții partenere publice și private.

 

În vederea fondării Centrului Multicultural, Universitatea din Craiova, prin Prorectoratul de Relații Internaționale și Imagine Academică, a accesat Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI), Domeniul strategic 2: internaționalizarea învățământului superior din România, competiția 2018, a depus și câștigat proiectul „Dezvoltarea instituțională și eficientizarea procesului de internaționalizare al Universității din Craiova” (INTNL@UCv), cod proiect CNFIS-FDI-2018-0220, și a obținut finanțarea necesară amenajării spațiului în care își va desfășura activitatea Centrul Multicultural. Astfel, Centrul Multicultural a fost dotat cu mobilierul și aparatura multimedia necesare desfășurării activităților academice și o sală de conferințe.

 

Universitatea din Craiova va continua acest demers inițiat în urma implementării proiectului CNFIS-FDI-2018-0220 și va recurge la înființarea Centrului Multicultural, care, din punct de vedere administrativ, va fi supusă aprobării Consiliului de Administrație și Senatului Universitar. Centrul Multicultural va funcționa ca structură independentă a Universității din Craiova începând cu anul universitar 2019-2020 și va avea o activitate continuă, ce va spori gradul de sustenabilitate a rezultatelor proiectului finanțat din fonduri FDI.

Știri@UCV - 27.11.2018