Colaborare între Universitatea din Bourgogne şi Universitatea din Craiova

În prima jumătate a anului 2018, Universitatea din Craiova prin Facultatea de Mecanică, Centrul de cercetare pentru Materiale composite pentru structuri statice, dinamice şi biofuncţionale realizate prin metalurgia pulberilor şi tehnologii conexe (ComIng), a găzduit Universitatea din Bourgogne din Franţa, prin Institutul Superior de Automobile şi Transporturi (ISAT), în baza acordului bilateral în cadrul programului ERASMUS+.

Pe perioada celor 6 luni, studenţii francezi Benjamin Daiguebonne, Antoine Letrong şi Mickael Fiakaifonu au desfăşurat un program de internship în vederea realizşrii proiectelor de licenţă, respectiv disertaţie master în domeniile: tehnologia de injecţie de medie/joasă presiune de pulberi biocompozite pentru dispozitive medicale miniaturizate (coordonator conf.dr.ing. Gabriela Sima), monitorizarea structurilor oţelurilor inoxidabile duplex prin tratamente termice complexe (coordonator conf.dr.ing. Cristina Teişanu) şi tehnologia de fabricaţie 3D printing pentru fabricarea de tipologii avansate de implanturi dentare (coordonator prof.dr.ing. Oana Gîngu).

Rezultatele ştiinţifice obţinute au fost prezentate în cadrul sesiunii de susţinere a proiectelor de licenţă, respectiv disertaţie de master la ISAT (iunie 2018), fiind apreciate atât calitatea stagiului efectuat, precum şi potenţialul existent la Universitatea din Craiova, ceea ce permite dezvoltarea în continuare, la un nivel superior, a colaborării dintre aceste entitaţi de educaţie superioară şi cercetare aplicată. 

 

 

 

Știri@UCV - 12.07.2018