InternaţionalProgrameAlte ProgrameFulbright

Fulbright

Programul Fulbright este cel mai prestigios program de schimburi culturale, științifice și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în întreaga lume. Acesta a fost demarat în 1946, la inițiativa senatorului de Arkansas J. William Fulbright iar în prezent este coordonat de Biroul Afacerilor Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat din S.U.A.

România participă la aceste schimburi bilaterale din 1960, administrate până în 1993 de Ambasada SUA la București.

Programul Fulbright este administrat în România de Comisia Fulbright Româno-Americană, înființată în 1993. Comisia acordă cetățenilor români burse de studiu și cercetare în universități de prestigiu din SUA și cetățentilor americani burse de studiu și cercetare în universități românești de renume.

Misiunea Fulbright

 • de a încuraja și promova schimburile științifice și educaționale
 • de a intensifica înțelegerea reciprocă dintre SUA și România, prin schimburi culturale și educaționale, la nivel academic
 • de a oferi consiliere asupra oportunităților de studio în Statele Unite ale Americii

Tipuri de burse:

Bursele administrate de Comisia Fulbright din România pentru cetățenii români:

 • Junior Fulbright Award - burse pentru studii de masterat sau cercetare la universități din Statele Unite ale Americii. Bursa vizează toate domeniile educaționale exceptând medicina clinică si se adresează studenților în an terminal, absolvenților, masteranzilor, doctoranzilor si cercetătorilor români.
 • Senior Fulbright Award - se adresează profesorilor, cercetătorilor și profesioniștilor din mediul public și privat din România, cu diplomă de doctorat sau echivalent al acesteia, interesați de un stagiu de cercetare și predare la universități de prestigiu din Statele Unite ale Americii. Bursa vizează toate disciplinele, exceptând medicina clinică.
 • Science and Technology Award - burse doctorale în domeniul ingineriei, tehnologiei și științelor exacte, la universități de elită din Statele Unite ale Americii.
 • Hubert H. Humphrey Fellowship - burse adresate tinerilor manageri din mediul public și privat din România pentru a desfășura activități de dezvoltare profesională la universități de elită din Statele Unite ale Americii.
 • New Century Scholar Award - platformă globală care reunește anual 25-30 de profesori, cercetători și profesioniști americani și din alte țări, printre care și România. Participanții sunt chemați să contribuie la un proiect de gândire colaborativă și cercetare multidisciplinară pe o temă de semnificație și importanță globală.
 • Teaching Excellence and Achievement Program - se adresează profesorilor încadrați cu normă întreagă în învățământul liceal, cu experiență de predare de cel puțin 5 ani, în domeniile limba și literatura engleză, științe sociale, istorie, geografie, matematică ori științe.

Bursele administrate de Comisia Fulbright din România pentru cetățenii americani sunt:

 • Fulbright Junior Award
 • Fulbright Senior Award
 • Senior Specialist program

 

Detalii se pot obţine la Comisia Fulbright România- S.U.A

 

Str. Ing. Nicolae Costinescu nr. 2, Sector 1, Bucureşti

Tel.: +4021 230 7719

E-mail: office@fulbright.ro

http://www.fulbright.ro/