Şcoală de vară ROSE la Facultatea de Ştiinţe Sociale

 

 

       Facultatea de Ştiinţe Sociale organizează în perioada 8-21 iulie Şcoala de vară pentru elevi ,,Alege să înveţi pentru viitorul tău”. Totul în cadrul programului ROSE – Proiectul privind Învăţământul Secundar (Romania Secondary Education Project), finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. 

        Proiectul se va derula pe parcursul a trei ani, iar în prima etapă vor participa 52 de elevi. Pentru o abordare eficientă şi interactivă, fiecare grup va fi împărţit în 2 subgrupe (în medie 26 elevi/subgrupă) care vor beneficia de câte 3 supraveghetori. Programul celor 14 zile cuprinde cursuri de vară (vor permite acumularea de către elevi a unui capital academic şi vor deprinde elevii cu strategii noi de învăţare), consiliere profesională şi orientare în carieră (îi va ajuta la descoperirea intereselor şi aptitudinilor, alegerea unei facultăţi/domeniu de studiu în acord cu acestea), ateliere de lucru în domenii specifice (cu scopul dezvoltării personale şi autocunoaşterii), activităţi recreative/sportive în campus.

        Elevii vor fi implicaţi şi în activităţi cu caracter universitar, astfel încât să cunoască mediul de desfăşurare al învăţământului superior înainte de accederea propriu-zisă la studii universitare.

        Prin implementarea acestui proiect se preconizează o mai bună conştientizare a elevilor cu privire la viitorul lor în cadrul Universităţii din Craiova şi, ulterior, găsirea unui loc de muncă în domeniul de competenţă oferit de studiile universitare.

          Astfel, liceenii vor fi mai motivaţi şi mai pregătiţi mental pentru etapa de acumulare şi studiu care va urma  cand vor deveni studenţi şi care constituie primul pas în construirea unei cariere sustenabile.

         Personalul implicat în implementarea proiectului va fi format din cadre didactice şi formatori ai Universităţii din Craiova, precum şi profesori de la liceele de unde a fost selectat grupul ţintă.

         Valoarea proiectului ,,Alege să înveţi pentru viitorul tău” este de 552.265,71 Lei.

          ROSE este un program care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar  şi la  creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

 

 

Proiecte@UCV - 13.06.2019