Conferința Internațională Discourse Markers in Romance Languages:

 CROSSLINGUISTIC APPROACHES IN ROMANCE AND BEYOND  (DISROM7)

Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova, anunță desfășurarea Conferinței Internaționale DISCOURSE MARKERS IN ROMANCE LANGUAGES: CROSSLINGUISTIC APPROACHES IN ROMANCE AND BEYOND (DISROM7), în zilele de 16, 17 și 18 iunie 2022.

Conferința este organizată de Facultatea de Litere, Școala Doctorală „Alexandru Piru”, Centrul de cercetare în studii umaniste și arte (SUMArt) și de Laboratorul de cercetare Diversitate lingvistică și practici discursive identitare (PRAXLingua), cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și al Primăriei Craiova.

Această manifestare științifică este una de prestigiu pentru domeniul pragmaticii, al analizei de discurs, al științelor limbajului și lingvisticii romanice și are caracter itinerant, ediția din acest an continuând astfel seria conferințelor DISROM organizate la Madrid, 2010; Buenos Aires, 2011; Campinas, 2012; Heidelberg, 2015; Louvain-la-Neuve, 2017, Bergamo, 2019.

Participarea internațională este una foarte importantă, 55 de profesori și cercetători din mediul academic internațional și național susținând comunicări in praesentia și online cu o tematică diversă, subordonată tematicii generale a conferinței.

Deschiderea oficială a Conferinței Internaționale DISCOURSE MARKERS IN ROMANCE LANGUAGES: CROSSLINGUISTIC APPROACHES IN ROMANCE AND BEYOND (DISROM7) va avea loc joi, 16 iunie 2022, ora 11.30 în Aula Regele Mihai I al României de la Universitatea din Craiova, în prezența deosebit de onorantă a dlui Prof. univ. dr. Nicu PANEA, Prorector cu Relațiile Internaționale din cadrul Universității din Craiova, a dnei. Conf. univ. dr. Anamaria Magdalena PREDA, Decanul Facultății de Litere, a dnei. Conf. univ. dr. habil. Adina DRAGOMIRESCU, Directoarea Institutului de Lingvistică ”Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române, a dnei. Prof. univ. dr. Cristiana Nicola TEODORESCU, Directoarea Școlii doctorale ”Alexandru Piru” din cadrul Facultății de Litere și a dnei. Prof. univ. dr. Cecilia-Mihaela POPESCU, Prodecanul cu activitatea de cercetare al Facultății de Litere și coordonatorul local al conferinței.

Ediția DISROM7, de anul acesta, se bucură, de asemenea, de participarea în calitate de vorbitorii invitați (keynote speakers), aunor personalități marcante din domeniul lingvisticii romanice și al pragmaticii, și anume: Mar Garachana CAMARERO (Universitat de Barcelona), Piera MOLINELLI (Università di Bergamo) & Chiara FEDRIANI (Università di Genova), Maj Britt MOSEGAARD HANSEN (University of Manchester), Rodica ZAFIU (Universitatea din București / Institutul de Lingvistică ”Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române).

Având în vedere numărul mare de participanți, lucrările colocviului se vor desfășura în Clădirea centrală a Universității din Craiova, în două secțiuni paralele, organizate tematic.

Detalii:

Știri@UCV - 14.06.2022