Colocviu Internațional LE POUVOIR DU RIRE - RIRE DU POUVOIR. HUMOUR, DISCOURS ET POLITIQUE

Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova, anunță desfășurarea Colocviului Internațional LE POUVOIR DU RIRE - RIRE DU POUVOIR. HUMOUR, DISCOURS ET POLITIQUE, în zilele de 19 și 20 mai.

Colocviul este organizat de Facultatea de Litere, Școala Doctorală „Alexandru Piru”, Laboratorul de cercetare STUDITrans, în  parteneriat cu PLIDAM – INALCO, Paris, și cu Université Lumière Lyon 2, Franța.

Tematica colocviului este una de mare actualitate, vizând modul în care analiza de discurs centrată pe categoria umorului poate „vindeca” relele unei societăți.

Participarea internațională este una foarte importantă, 65 de profesori și cercetători din mediul academic internațional și național susținând comunicări in praesentia și online cu o tematică diversă, subordonată tematicii generale a colocviului.

Deschiderea oficială a Colocviului Internațional LE POUVOIR DU RIRE - RIRE DU POUVOIR . HUMOUR, DISCOURS ET POLITIQUE va avea loc joi, 19 mai 2022, ora 9.30 în Aula Regele Mihai I al României de la Universitatea din Craiova, cu participarea onorantă a Domnilor Mohamed KETATA, director al Biroului Europa Centrală și Orientală a Agenției Universitare a Francofoniei, Julien CHIAPPONE-LUCCHESI, Consilier de cooperare și acțiune culturală, Director general al Institutului Francez din România și Romain DUTREIX, celebrul caricaturist și autor de benzi desenate de la binecunoscuta publicație Le Canardenchaîné.

Având în vedere numărul mare de participanți, lucrările colocviului se vor desfășura în clădirea centrală a Universității din Craiova, în două secțiuni paralele.

Joi, 19 mai 2022, ora 16:10, în Aula Regele Mihai I al României, va avea loc o masă rotundă, moderată de Stéphane VALTER, Ardian MARASHI, Cristian NEDELCU și Viorel PÎRLIGRAS, la care Romain DUTREIX, cu umorul său inteligent, va vorbi despre modul în care caricatura, banda desenată, ziarele satirice și nonconformiste, cu imensul lor impact vizual, reprezintă o importantă formă de comunicare socială cu rol terapeutic.

Detalii:

 

 

Știri@UCV - 13.05.2022