Conferința "România și ONU"

Asociația Tineretul ONU – filiala Craiova, în parteneriat cu Prorectoratul de Relaţii Internaţionale, Imagine Academică – Departamentul de Relații Internaționale, Departamentul pentru Probleme Sociale ale Studenților  din cadrul Universității din Craiova și Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, organizează cu ocazia intrării României în cadrul Organizației Națiunilor Unite conferința „România și ONU”. Evenimentul va avea loc duminică, 14 decembrie 2014, începând cu ora 12:00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, situată pe str. Traian Demetrescu, nr. 31.

La eveniment vor participa o serie de personalități din mediul academic care vor prezenta și supune dezbaterii aspecte ale aderării României la Națiunile Unite și relațiilor diplomatice pe care aceasta le are.

În cei 59 ani de la aderare, România a devenit unul dintre partenerii consacraţi ai Națiunilor Unite, cu contribuţii semnificative în evoluţia organizaţiei, precum şi la întărirea sistemului juridic internaţional, menţinerea păcii şi a securităţii internaţionale, promovarea democraţiei şi a drepturilor omului şi la politicile de dezvoltare globală.

Asociaţia Tineretul ONU din România este o organizație non-guvernamentală, ce are drept scop promovarea valorilor Naţiunilor Unite prin intermediul activităţilor desfăşurate. Filiala Craiova a fost înființată cu scopul de a facilita promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor și proiectelor pe care le implementează.

 

Detalii

CONTCT:

Ștefania Dobre,           

                                       Director Comunicare,                                           

                         Asociația Tineretul ONU, filiala Craiova     

               e-mail: dobrestefania@gmail.com

telefon: 0760 598 754

Evenimente@UCV - 11.12.2014