Noaptea cercetatorilor: în septembrie se sărbătoreşte ştiinţa

Pe 27 septembrie, publicul craiovean este invitat sa participe la evenimentul "Noaptea cercetătorilor" co-organizat de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi si de universitatile partenere, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, precum şi Institutul de Fizică Atomică şi Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei.

 

 

Evenimentul, al cărui scop este să promoveze cercetarea în rândul publicului larg, se desfăşoară în aceeaşi seară în peste 300 de oraşe din Europa. În România, acesta va avea loc în Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Cluj, în locaţii din centrele oraşelor şi din campusurile universitare.

 

Profesori şi studenţi de la UNIVERSITATEA din CRAIOVA, cercetători şi voluntari vor fi prezenţi in Holul Central al Universitatii, îndemnând publicul să înţeleagă ştiinţa dincolo de ecuaţii şi formule. Fiecare experiment va fi însoţit de explicaţii prietenoase despre fenomenele fizice sau chimice ce stau la baza efectelor spectaculoase.

 

 

"Noaptea cercetătorilor" se organizează în toate ţările Uniunii Europene, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin fondurile FP7.

 

Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:


http://noapteacercetatorilor.uaic.ro
m_osiac@yahoo.com

 

0251415077 (Secretariatul Departamentului De Fizica, Facultatea de Stiinte Exacte, Universitatea din Craiova)

Evenimente@UCV - 09.07.2013