„Virtual Reality for Digital Learning” la UCV

Universitatea din Craiova în parteneriat cu MG Sustainable Engineering AB (Suedia), Universitatea din Evora (Portugalia) și ONG-ul National Management School (Bulgaria) organizează în cadrul programului Erasmus+, proiectul “Realitatea virtuală pentru învățarea digitală” (VR4Learning).

În perioada 22-23 februarie, la Universitatea din Craiova are loc întâlnirea transnațională „Virtual Reality for Digital Learning". În cadrul evenimentului vor fi organizate un webinar și un atelier de lucru în cadrul cărora participanții vor avea parte de o experiență imersivă cu scenarii VR. Prima parte a manifestării se desfășoară la Biblioteca Universității din Craiova între orele 10:00- 11:30. Vor fi preluate imagini din câteva laboratoare ale Universității din Craiova, Casa Universitarilor și Spitalul Oncologic Sf. Nectarie pentru a crea scenarii VR utile pentru educație.

Proiectul își propune dezvoltarea competențelor digitale ale studenților în domeniul realității virtuale. De asemenea, facilitează schimbul de experiență și de bune practici între parteneri în ceea ce privește tehnologiile moderne care ar putea fi utilizate în timpul procesului educațional.

Pe parcursul implementării proiectului vor fi create o serie de videoclipuri pentru cursuri online ce utilizează realitatea virtuală și augmentată pentru învățarea digitală, inclusiv sesiuni de formare cu ochelari 3D, care vor permite învățarea la distanță într-un mediu imersiv.

Perioada de implementare a proiectului este 1 ianuarie 2023 - 31 decembrie 2024, iar bugetul maxim este de 250.000,00 euro.

Detalii:

 

Proiecte@UCV - 22.02.2024