Proiectul “Realitate Virtuală pentru Învățarea Digitală”

Codul Proiectului: 2022-2-SE02-KA220-YOU-000100999

Acronimul proiectului: VR4Learning

    În perioada 22-23 februarie 2024, Universitatea din Craiova va fi gazda unei întâlniri transnaționale organizate în cadrul proiectului Erasmus+ "Virtual Reality for Digital Learning". Partenerii acestui proiect sunt MG Sustainable Engineering AB (Suedia), Universitatea din Evora (Portugalia), Universitatea din Craiova (România) și ONG-ul National Management School (Bulgaria). Perioada de implementare a proiectului este 1 ianuarie 2023 - 31 decembrie 2024; bugetul maxim este de 250.000,00 euro.

   În cadrul evenimentului transnațional, vor fi organizate un webinar și un atelier de lucru (O experiență imersivă cu scenarii VR). De asemenea, vor fi preluate imagini din câteva laboratoare ale Universității din Craiova, Casa Universitarilor și Spitalul Oncologic Sf. Nectarie pentru a crea scenarii VR utile pentru educație.

    Din punct de vedere educațional, acest proiect Erasmus+ are ca scop dezvoltarea competențelor digitale ale studenților în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor avansate, precum realitatea virtuală. Proiectul facilitează schimbul de experiență și de bune practici între parteneri în ceea ce privește tehnologiile moderne care ar putea fi utilizate în timpul procesului educațional. Proiectul “Realitatea virtuală pentru învățarea digitală” (VR4Learning) are ca scop creșterea cunoștințelor și a gradului de conștientizare în domeniul mediului, al tranziției ecologice și al sustenabilității în rândul diverselor grupuri de studenți și tineri din diverse industrii, cu accent pe "a nu lăsa pe nimeni în urmă". Proiectul introduce o nouă metodologie de învățare care implică un nivel ridicat de încorporare a tehnologiei. Acesta include realitatea virtuală și realitatea augmentată pentru a stimula un mediu de învățare captivant, accesibil în diferite limbi.

    Proiectul creează o serie de videoclipuri pentru cursuri online și utilizează realitatea virtuală și augmentată pentru învățarea digitală, inclusiv sesiuni de formare cu ochelari 3D, care vor permite învățarea la distanță într-un mediu imersiv.

Detalii:

Responsabil Proiect VR4Learning (UCV)  

Mihaela Tinca Udriștioiu

+40723533117                                 

mihaela_udristoiu@yahoo.com

Știri@UCV - 19.02.2024