Apel la candidaturi pentru programul de burse ale Guvernului francez

Franța lansează un apel anual la candidaturi pentru programul de burse ale Guvernului francez. Din 1990, aceasta reprezintă cea mai importantă campanie de burse a unei țări străine în România, Guvernul francez acordând peste 4 000 de burse studenților români
pentru ca aceștia să se specializeze în Franța.

În acest an, bursele Guvernului francez evoluează și iau numele de France Excellence. Serviciul de Cooperare și Acțiune Culturală al Ambasadei Franței în România gestionează trei tipuri de burse France Excellence: burse de masterat, burse de cotutelă pentru doctoranzi și burse postdoctorale pentru cercetători.

Apelul de candidaturi este deschis până la data de 3 martie 2023 și este publicat online, pe site-ul Institutului Francez din România: https://institutfrancais.ro/bucuresti/bursele-guvernului-francez-master-doctorat/#/

Ambasada Franței în România/ Institutul Francez din România organizează un webinar de prezentare a programelor sale de burse, care sunt în prezent deschise pentru aplicații:

· France Excellence Roumanie (fostul program Bourses du Gouvernement Français), care este deschis pentru Master, Doctorat și Postdoctorat până pe 4 martie 2024.

· France Excellence Europa: apelul este deschis pentru burse de Master până pe 29 martie 2024.

Participarea la webinar este deschisă tuturor, cu condiția să vă înscrieți folosind următorul formular înainte de 09/02/2024 la ora 12:00: https://forms.gle/iJ8ztmnMCZdyJpew9.

Știri@UCV - 08.02.2024