Gala Cercetării Științifice, ediția a VIII-a, la UCv

Universitatea din Craiova și-a premiat astăzi, în Aula „Mihai I al României”, cercetătorii cu cele mai bune rezultate obținute în anul 2022. Au fost premiate cercetări din domeniile: matematică și științe ale naturii, științe inginerești, științe umaniste și arte, științe sociale, medicină, știința sportului și educației fizice. În total, au fost acordate 190 de premii pentru publicarea articolelor științifice cu factor de impact, a cărților sau obținerea brevetelor de invenție certificate de către OSIM.

               În topul excelenței în cercetare s-au clasat:

- LOCUL I:  Prof. univ. dr. Vicențiu Rădulescu, Departamentul de Matematică, Facultatea de Științe;

- LOCUL II: Conf. univ. dr. Anca Antoaneta Bocean-Vărzaru, Departamentul de Economie, Contabilitate și Afaceri Internaționale, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor;

- LOCUL III: Prof. univ. dr. Andaluzia-Cristina Matei, Departamentul de Matematică, Facultatea de Științe.

            În cadrul evenimentului, au fost acordate şi premii speciale pentru cercetare antreprenorială, management în cercetare, cercetare interdisciplinară, cercetare și implicare socială, cercetare în parteneriat, inovare în cercetare aplicativă, inovare prin transfer de cunoaștere, precum și un premiu al Academiei Române.

             Universitatea din Craiova este tot mai vizibilă la nivel internațional și se află în cele mai importante clasamente mondiale precum: Shanghai Ranking for Academic Subjects, Times Higher Education sau QS World University Rankings.              

             Detalii suplimentare pot fi găsite pe www.ucv.ro, facebook.com/ucvro sau https://www.instagram.com/ucv.craiova/.

 

 Detalii:

 

 

Știri@UCV - 22.01.2024