Încheiere proiect „Performanță în cercetare” la Universitatea din Craiova

Astăzi, 12.01.2024, la Universitatea din Craiova a avut loc conferința de închidere a proiectului „Performanță în cercetare”, depus în cadrul apelului POCU/993/6/13. Proiectul a fost implementat timp de 18 luni de către Universitatea din Craiova în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București. Valoarea totală a acestuia a fost de 5.688.444,56 lei și a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional pentru Capital Uman 2014-2020.

Proiectul a urmărit promovarea cercetării aplicative pentru doctoranzi și post-doctoranzi din domenii precum: bioeconomie, tehnologia informației și a comunicațiilor, spațiu și securitate, energie, mediu și schimbări climatice, eco-nanotehnologii și materiale avansate, dar și sănătate. În grupul țintă au fost incluși 83 de doctoranzi și 20 de post-doctoranzi provenind de la universitățile partenere. În urma acestui proiect, 20 de cercetători postdoctorat și-au finalizat programele ca urmare a sprijinului primit în cadrul proiectului, iar 55 de doctoranzi au obținut titlul științific până la data de 31.12.2023.

De asemenea articolele publicate si cele prezentate de către doctoranzi si cercetătorii postdoctorat au fost centralizate intr-o baza de date, de acestea putând beneficia membrii întregii comunități academice naționale și internaționale.

Universitatea din Craiova

Departamentul de Comunicare şi Relații cu Presa

 

 

Proiecte@UCV - 12.01.2024