A doua ediție a Școlii doctorale de toamnă

Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, Școala doctorală „Alexandru Piru”, în parteneriat cu Centrul de Cercetare în Științe Umaniste și Arte (SUmArt), cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, IOSUD UOC, Școala doctorală de Științe Umanisteși cu sprijinul Ministerului Educației, au deosebita plăcere de a anunța organizarea, în perioada 23-24 noiembrie 2023, a unui important eveniment științific dedicat doctoranzilor și tinerilor cercetători: a doua ediție a Școlii doctorale de toamnă.

Numărând peste 50 de participanți din marile centre universitare din țară, acestă activitate reprezintă, astfel, un catalizator al cercetării doctorale și un element de efervescență intelectuală printre tinerii cercetători.

            Școala doctorală de toamnăîși va deschide porțile joi, 23 noiembrie, ora 9:00, în sala 444, etajul II, sediul central al Universității din Craiova. Timp de două zile,aproximativ 50 de studenți din șase centre universitare din România (Universitatea din Craiova, Universitatea din București, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea de Vest din Timișoara), vor fi „înarmați” cu tehnici canonice și moderne de cercetare, prezentare publică și diseminare a rezultatelor cercetărilor doctorale.

Prin aplicații ale tehnicilor dobândite la cercetarea doctorală proprie, prin dezbaterea unor studii de caz din domeniul Eticii și integrității academice, prin prezentarea, prin intermediul ALUMNI, a parcursului și experienței doctorale a unor absolvenți de doctorat de succes, dar și prin aportul intelectual al diferiților profesori implicați, studenții doctoranzi vor fi pregătiți, așadar, să redacteze materiale care să respecte atât standardele de calitate, cât și pe cele de integritate stabilite de mediul academic.

Participanții la ediția din acest vor avea privilegiul de a audia prelegerile unor personalități din spațiul academic național și internațional, prof. univ. dr. Otilia HEDEȘAN, de la Universitatea de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Monica VLAD, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța  și prof. univ. dr. Luminița CĂRĂUȘU, de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Persoane de contact

Prof. univ. dr. Cecilia Mihaela POPESCU,  Prodecan cu cercetarea științifică – Facultatea de Litere, Responsabil proiect Școala doctorală de toamnă.

Detalii:

 

 

Știri@UCV - 20.11.2023