UCV participă la înființarea Centrului Universitar Balcanic

Universitatea din Craiova a devenit membru fondator al Centrului Universitar Balcanic, o alianță academică menită să contribuie la dezvoltarea învățământului superior din zona Balcanilor. Memorandumul de înființare a acestui forum academic a fost semnat la Veliko Tîrnovo de Prof. univ. dr. Nicu Panea, Prorector Relații internaționale și imagine academică.

Din noua rețea universitară mai fac parte: Universitatea „Sfinții Chiril și Metodie” din Veliko Tîrnovo, Bulgaria – instituția inițiatoare a proiectului; Universitatea din Niš, Serbia; Universitatea „Namık Kemal” din Tekirdağ, Turcia; Universitatea Internatională Slavă „Gavril Romanovici Derjavin“ din Sveti Nikole, Republica Macedonia de Nord; Universitatea Macedonia de Vest din Kozani, Grecia; Universitatea „Fan. S. Noli” din Korçë, Albania; Universitatea Politehnică Europeană din Pernik, Bulgaria; Școala Superioară de Inginerie Civilă „Lyuben Karavelov” din Sofia, Bulgaria.

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la înființarea Universității „Sfinții Chiril și Metodie” din Veliko Tîrnovo, Rectorul Universității din Craiova, Prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, i-a transmis omologului său bulgar, Prof. Hristo Bondzholov, o plachetă aniversară.

 

 

 

 

 

Știri@UCV - 22.03.2023