Importanța consilierii în carieră în demersul de adaptare a tinerilor absolvenți la cerințele pieței muncii

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității din Craiova organizează vineri, 18 noiembrie 2022, conferința națională “Importanța consilierii în    carieră în demersul de adaptare a tinerilor absolvenți la cerințele pieței muncii”. Evenimentul va avea loc la ora 10:00, în sala 315, de la sediul Infrastructurii de Cercetare în Științe Aplicate ( INCESA, bd. Decebal nr. 107, Craiova)

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului S.I.A.-U.C.v.- “Servicii integrate de adaptare a ofertei educaționale a Universității din Craiova, la cererea pieței muncii la nivel local și transregional”, număr proiect: CNFIS-FDI-2022-047. Conferința se înscrie în seria acţiunilor care susţin stabilirea unui dialog între reprezentanții centrelor de consiliere și orientare în carieră din mediul universitar, privind diseminarea exemplelor de bune practici şi elaborarea unor strategii comune de creştere a gradului de angajabilitate al absolvenţilor de studii superioare.

Manifestarea își propune, pe lângă îndeplinirea obiectivelor specifice de conținut, în acord cu activitățile și serviciile de consiliere și orientare, demararea unor proceduri de reglementare legislativă a statutului, rolului și încadrarea consilierului în carieră conform Clasificării Ocupațiilor din România și ordinulului nr. 3070 din 14 ianuarie 2015.

Evenimentul se adresează specialiștilor din domeniul consilierii și orientării în carieră, din instituțiile de învățământ superior din țară și își propune dezvoltarea de programe și strategii viabile, privind rolul, scopul și efectele serviciilor de consiliere și orientare în carieră.      

 

 

 

Persoană de contact:

Director CCOC- Ing. Bărăgan Stelian, tel. 0761324384

Detalii:

Știri@UCV - 17.11.2022